verhuizing in december: kan ik planten meenemen?

4 berichten / 0 nieuw
Laatste bericht
#1 ma, 20/10/2008 - 18:55
yola1

verhuizing in december: kan ik planten meenemen?

Beste tuinspecialisten,

Twee jaar geleden heb ik de tuin van mijn (huur)huis opgeknapt. Nu heb ik een huis gekocht, en ik zou een deel van de beplanting graag mee willen verhuizen. We gaan over in november/december. Maar waarschijnlijk komen we pas later echt toe aan de tuin. Dat betekent dat de planten die ik nu meeneem, nog niet direct hun vaste plekje krijgen. Hoe kan ik de planten het best meeverhuizen/ laten overwinteren? Kan ik ze nu al voorbereiden op de verhuizing? Alle tips zijn welkom.

Het gaat om een aantal klimrozen, blauwe regen, sneeuwbal, en een aantal vaste planten.

Ik heb ook een kruidentuin, maar die stek ik gewoon en plant ze in de lente, ze redden het wel.

Vast heel erg bedankt,

ma, 20/10/2008 - 20:05
Berntdesign

Misschien kan je vast een stukje grond in je nieuwe tuin vrijmaken. Daar kan je dan de vermelde klimplanten schuin in opkuilen. De andere kan je gewoon recht inplanten. In het voorjaar kan je alle planten een vaste plek geven.

di, 21/10/2008 - 12:37
Anoniem (anoniem geplaatst)

Toen wij naar onze nieuwe huis gingen verhuizen heb ik een aantal rozen die ik mee wilde nemen in potten gezet. In het voorjaar heb ik deze in m'n nieuwe tuin geplant met als resultaat schitterend bloeiende rozen!

vr, 24/10/2008 - 00:21
Union

Heesters en grote klimplanten heb ik gelijk na het uitgraven weer in de nieuwe tuin gezet. En ze later een definitieve plek gegeven. De meeste vaste planten paste in een pot en hebben zo overwinterd. Ik had ze er ook al van te voren uitgehaald. Tijdens een verhuizing heb je wel wat anders te doen ;)
Alleen verplaatsen als het niet vriest. Planten in pot moet je in de winter ook water geven.
Oh en denk aan soorten die niet zo goed winterhard zijn, die moet je wel extra afdekken, omdat de wortels beschadigd zijn.
Bij mij hadden er een paar opstart problemen, maar ze hebben het wel allemaal overleefd.

Onderwerp gesloten
Stel een tuinvraag