Vermeerderen Agastache foeniculum ofwel dropkruid?

4 berichten / 0 nieuw
Laatste bericht
#1 za, 09/10/2004 - 14:37
Bob Unnesop

Vermeerderen Agastache foeniculum ofwel dropkruid?

Ik heb dit jaar een prachtige Agastacheinfo-icon foeniculuminfo-icon gehad, de bloemen beginnen nu uit te drogen en de plant af te sterven. Ik vraag me af wanneer ik de zaden het beste kan verzamelen.
Kan ik alle bloemen afknippen en laten drogen, of moet de plant zelf eerst afsterven? Plus wanneer kan ik deze zaden het beste zaaien?

Alvast bedankt!

Groetjes Bob

za, 09/10/2004 - 17:29
Anoniem (anoniem geplaatst)

de boemen moet je nu wel verzamelen anders springt het zaad alle kanten op. in het voorjaar gewoon weer uitzaaien.

zo, 10/10/2004 - 10:39
Anoniem (anoniem geplaatst)

deze plant zie ik als onkruid, het zaait zich zelf overal uit waar je het niet hebben wil. Daar hoef je dus niets aan te doen. Gewoon de plantjes elders planten
waar je ze hebben wil

za, 16/10/2004 - 10:24
Anoniem (anoniem geplaatst)

Ha Bob,

Wachten tot de aren donker gaan kleuren, er dan een paar afknippen, die in een papieren zak doen en die papieren zak vervolgens op een droge plek wegleggen. Na een week zijn de bloemstengels goed ingedroogd. Het is dan een kwestie van de bloemstengels te kneuzen en je zult zien dat het zaad onderin de zak terecht gekomen is. Dat zaad bewaar je in bijvoorbeeld een koffiefilter (niet in plastic) en volgend voorjaar (maart-april) kun je het òf direct ter plekke òf in potjes zaaien en ze vervolgens uitplanten. Je hebt geluk, want Agastacheinfo-icon bloeit al in het jaar van zaaien. Dat doen niet alle zelf opgekweekte vaste planten.

Als je meer wilt weten over het zelf opkweken van vaste planten, dan zou je een bezoekje kunnen brengen aan mijn site:
https://tinyurl.com/y4hmwdg9

Succes ermee!

Gea

Onderwerp gesloten