Verschil beuk -haagbeuk

6 berichten / 0 nieuw
Laatste bericht
#1 do, 05/08/2004 - 23:01
Anoniem (anoniem geplaatst)

Verschil beuk -haagbeuk

.Beuk of haagbeuk vind ik heel mooi maar wat is het verschil .

vr, 06/08/2004 - 00:30
Anoniem (anoniem geplaatst)

uhm,ik heb haagbeuk,en ik denk uhm dan haagbeuk beter geschikt is voor een haag omdat het voller groeit ? :)

vr, 06/08/2004 - 09:42
Anoniem (anoniem geplaatst)

Om te beginnen behoren beide tot een andere plantenfamilie. de beuk:fagusinfo-icon en de haagbeuk:carpinusinfo-icon betulus. beuk behoud zijn (bruine) blad in de winter, ongeveer bij het uitlopen van de nieuwe bladeren vallen de oude pas af, je hebt dus in de winter meer beschutting en minder inkijk.de haagbeuk verliest zijn blad wel in de herfst, dus een kale haag tot de lente.Haagbeuk is er alleen met groen blad terwijl je van beuk ook roodbladige bomen hebt; haagbeuk groeit wel sneller dan beuk maar mag pas gesnoeid worden op de juiste hoogte, beuk snoeien vanaf het begin om mooi dicht te laten worden vanaf de bodem.

vr, 06/08/2004 - 12:05
Anoniem (anoniem geplaatst)

De haagbeuk krijgt in apil al blad, de fagusinfo-icon en carpinusinfo-icon pas in de loop van mei en als het lang koud blijft nog later. Dus als je in het voorjaar snel vrij wil zitten moet je daar rekening mee houden. Ook de grondsoort is van belang, de carpinus en fagus slaan over het algemeen slechter aan op zware kleigrond. en zijn erg gevoelig voor witte vlieg op de jonge uitlopers. Dit is al een paar jaar een echte plaag. De enige oplossing daarvoor is spuiten met zwaar gif, wat erg schadelijk is voor vogels en insekten. Hou er rekening mee dat mussen die vlieg eten en zo dus het gif binnenkrijgen, of zover terugsnoeien dat het meeste eruit is. In de loop van de zomer komen er dan wel weer nieuwe uitlopers aan die er minder of nauwelijks last van hebben. Deze beuk heeft wel een prachtige rood/bruine herfsttooi. De roodbladige beuk vind ik persoonlijk minder geschikt om in een kleine tuin als haag te gebruiken. Is zomers erg donker en dominant aanwezig. Als je een echte haag wil aanplanten is het verstandig met de kweker een overeenkomst te sluiten dat in het eerste voorjaar de uitvallers gratis vervangen worden. Je plant ze nl vanaf oktober en het blad is dan meestal al bruin zodat je pas in het voorjaar ziet of ze het redden.
En hoe hoger de plant, hoe duurder en hoe moeilijker ze aanslaan.
De bladverliezende beuk houdt redelijk lang z'n blad, als er geen al te veel najaarsstormen zijn, tot de eerste echte vorst en is een makkelijke plant. Doet het op ieder grondsoort wel goed en is en snelle groeier. Bovendien kun je hem als het nodig is zonder problemen rigoreus terugsnoeien. Goed over allebei de mogelijkheden nadenken dus.

zo, 08/08/2004 - 22:11
Anoniem (anoniem geplaatst)

Mijnheer anoniem van 06/08/2004, mag ik er U vriendelijk op wijzen dat haagbeuk en Carpinusinfo-icon de zelfde plant is, hij kan dus moeilijk uitlopen in april en tegelijk kaal blijven tot mei

ma, 09/08/2004 - 01:13
Anoniem (anoniem geplaatst)

Tja en dan is er ook nog de groene beuk, ook mooi voor een haag.

Onderwerp gesloten
Stel een tuinvraag