verwarmen kasje

5 berichten / 0 nieuw
Laatste bericht
#1 zo, 17/10/2004 - 01:28
tuinnollie

verwarmen kasje

wie weet hoe ik het best en zuinigst mogelijk mijn kasje van 2 bij 3 meter in de winter kan verwarmen. ik heb allemaal planten die ik over wil houden

zo, 17/10/2004 - 02:47
Anoniem (anoniem geplaatst)

ik gebruik een kacheltje op petroleum,dit heb ik zo ingesteld dat de temperatuur tussen de 1 en 5 graden schommeld.Dit gaat nu al drie jaar goed. Maar ja met de tegenwoordige brandstof prijzen is dit ook niet meer zo goedkoop.Met een vorstbeschermer kom je ook al ver,maar dit kost ook geld.Je moet wat over hebben voor je hobby.

zo, 17/10/2004 - 11:31
Anoniem (anoniem geplaatst)

De kas inpakken in noppenfolie.Dat kun je jarenlang gebruiken. Zolang het niet vriest, hoeft de verwarming niet aan, vaak is dat alleen 's nachts nodig.Overdag altijd goed luchten. De planten
niet direct op de grond zetten, maar op vlonders. Maar als het vriest, vreet zo'n kasje energie, welke soort je ook gebruikt. Petroleum is weliswaar redelijk goedkoop, maar heeft als nadeel dat het veel zuurstof berbruikt en veel vocht veroorzaakt. Electrisch is het schoonste, maar duur. Ikzelf heb een gaskachel die dus alleen bij vorst aan gaat.Maar het blijft een kostbare zaak om een kasje te gebruiken om planten te overwinteren.

zo, 17/10/2004 - 15:39
Anoniem (anoniem geplaatst)

ik heb mijn kast met noppen folie ingepakt,en er staat een vorstbeschermer in die werkt als de temperatuur onder de 2 graden daald,ik heb er wel een met ventilator zodat de warme lucht goed word verdeeld,dan heb ik nog een extra ventilator die geschakeld is aan een sensor die de relatieve vochtigheidsgraad meet bij 70% slaat hij aan.Dit voorkomt schimmel vorming.Verder heb ik de bodem ook van isolatie voorzien,dit omdat de kast ook wordt gebruikt als overwinterings plaats voor mijn landschildpadden,en mijn boomvarens bananen,agaven en andere planten.Ik vind de kosten wel mee vallen,ligt er ook aan of het een strenge winter word of niet,maar ja,iedere hobby kost geld.Succes.

ma, 18/10/2004 - 13:31
Anoniem (anoniem geplaatst)

bedankt voor jullie advies, ik ben echt een leek, maar kan iemand me zeggen wat een liter petroleum ongeveer kost en hoeveel je ongeveer per week nodig hebt met vorst. Waar kun je petroleum verkrijgen?

Onderwerp gesloten