Verzorging van aristologia

6 berichten / 0 nieuw
Laatste bericht
#1 ma, 12/07/2004 - 12:09
Anoniem (anoniem geplaatst)

Verzorging van aristologia

Ik heb gister een aristologia gekregen maar heb echt geen idee hoe ik deze moet verzorgen.
kan iemand mij dat vertellen? dat zou ik erg fijn vinden
b.v.d. birgitta.

ma, 12/07/2004 - 12:29
Anoniem (anoniem geplaatst)

Als je een foto wilt toevoegen moet je eerst inloggen. Je kunt alleen een foto toevoegen die eindigd op .jpg. Jij probeert een .bmp bestand toe te voegen. Deze moet je eerst met behulp van bijvoorbeeld het windows programma Paint omzetten naar .jpg.

Succes.

ma, 12/07/2004 - 22:57
Anoniem (anoniem geplaatst)

Bedankt, zo ziet de plant er dus uit. Maar hoe hou ik hem zo ?
Zonlicht,half schaduw of schaduw?
Hoeveel vocht?
Alle aanwijzingen zijn welkom.

Verzorging van aristologia
di, 13/07/2004 - 22:51
Anoniem (anoniem geplaatst)

Kijk eens op de site https://tinyurl.com/y3pobeue, onder de vaste planten rubriek kun je deze plant vinden. Hij heet volgens mij aristolochiainfo-icon of in het nederlands duitse pijp, maar het laatste weet ik niet zeker. Als het een duitse pijp is, is het een klimplant die buiten in de tuin kan staan en hard groeit. Maar nogmaals: kijk even op die site, dan weet je het zeker! Succes!

wo, 14/07/2004 - 14:16
Anoniem (anoniem geplaatst)

Op de foto te zien is het Duitse holpijp. Je hebt hierin twee varianten. Eentje die je in de zomer op het terras kunt zetten in halfschaduw, maar binnen moet overwinteren (de soort op jouw foto) en eentje die je als klimplant buiten kunt planten. Deze is ook beperkt winterhard. Ik heb de laatste soort reeds jaren aan de oostkant van ons huis tegen de muur en is een pracht om aan te zien. Deze laatste soort ontwikkelt echter niet zo'n bloemen of vruchten, zoals aan de eerste soort (jouw foto: paarse kelk).

wo, 14/07/2004 - 21:33
Anoniem (anoniem geplaatst)

Ik heb hem jaren gehad. Het is de Duitse pijpbloem. Het is een winterharde klimmer met een bijzonder mooi dakpansgewijs gebladerte, maar hij woekert als gek. Vorig jaar dacht ik alles verwijderd te hebben, maar dagelijks ontdek ik nieuwe scheuten. Nèt om dat woekeren hebben wij hem uit ons kleine stadstuintje gegooid. Maar het is én blijft een prachtige plant die echt niks extra verzorging vraagt.

Onderwerp gesloten