vochtige grond

5 berichten / 0 nieuw
Laatste bericht
#1 wo, 02/02/2005 - 21:06
Anoniem (anoniem geplaatst)

vochtige grond

Hallo,

In mijn tuin ligt het waterpeil erg hoog, dus de grond is behoorlijk vochtig. Ik woon hier nu een jaar en wil eigenlijk wat aan de tuin gaan doen. De tuin ligt op het zuiden. Vaak leest ik dat de planten niet te vochtig moeten staan. Welke planten vinden dit wel fijn?

do, 03/02/2005 - 03:35
Anoniem (anoniem geplaatst)

misschien een goed idee om te draineren? een flexibele draineerbuis ingraven en aansluiten op sloot of riool.

een voortdurend natte tuin is niet alleen voor de planten onaangenaam. dat was hier vroeger ook het geval. hier ligt de draineerbuis eigenlijk bij mijn buur 5 meter verder maar het scheelt al enorm.

do, 03/02/2005 - 10:37
Anoniem (anoniem geplaatst)

Eigenlijk teveel om op te noemen.

Elzen en wilgen, cornusinfo-icon alba siberica, irissen (vooral siberische), astilbeinfo-icon, lythruminfo-icon salicaria, chamaecyparisinfo-icon pisifera, en nog veel veel meer. Maak een een rondje door de buurt en let eens op wat het alemaal goed doet in vergelijkbare omstandigheden.

do, 03/02/2005 - 12:00
Anoniem (anoniem geplaatst)

Beste truus,

bij mij in de tuin staat het waterpeil ook zeer hoog en heb zelfs en slootje voor mijn tuin die nooit droog staat.(zelfs niet in droge en hete zomers). ik moet zeggen ik heb zeer veel in de tuin staan, maar ik denk dat het er ook aan ligt welke grondsoort of je hebt.
bij mij is het zandgrond, maar ik denk dat als je turf hebt of zware klei dat het verhaal dan anders wordt.
ga eerst eens na welke grondsoort of je hebt.
en wat ik bijvoorbeeld sowieso doe met planten die niet te nat mogen staan, dan maak ik een klein heuveltje waar ik bijv. seduminfo-icon op zet.

met vriendelijke groet,
monique

do, 10/02/2005 - 20:47
Anoniem (anoniem geplaatst)

hallo,
Bij mij is het ook natte grond. In de late herfst leeg ik de tuin op "winterbedden". Dit is om de 120 cm een sleuf van ongeveer 15cm diep. Goede afvloeiing van water, veel verdamping, goede vorsterosie, maar ...wel een beetje werk.
Tevens geschikt om in de late herfst compost onder te werken.
geluk

Onderwerp gesloten