voedingstekort Hydrangea

6 berichten / 0 nieuw
Laatste bericht
#1 do, 19/05/2016 - 11:23
Gert Bijvank

voedingstekort Hydrangea

Vorig jaar gekregen; 6 stuks Hydrangeainfo-icon op stam in potten. Afgelopen winter overgehouden en ze lopen weer mooi uit. De bladeren zijn alleen licht van kleur met een geel-groene vlekkerigheid. Ik veronderstel een voedingsgebrek; is gericht bijmesten een optie? Is aan de bladkleur het tekort af te leiden?

voedingstekort Hydrangea
do, 19/05/2016 - 11:23
Gert Bijvank

close-up

voedingstekort Hydrangea
do, 19/05/2016 - 23:27
RdB

Geef ze wat bitterzout (magnesiumsulfaat), ze lijken inderdaad wat magnesium te kort te komen.
Ruud

do, 19/05/2016 - 23:58
Gert Bijvank

Dank! Ter bemesting overweeg ik enkele meststoffen te kopen. Vinassekali in korrelvorm (reeds gebruikt o.a. bij verwilderingsbollen planten) en daarnaast bloedmeel voor stikstof en beendermeel voor fosfaat. Kieseriet wordt genoemd bij magnesium tekort. Is het als hobby-siertuin-tuinierder verstandiger om met een mengmeststof te werken of met enkelvoudige meststoffen (zoals boven genoemd). Diverse planten (en grasveld) hebben weer andere bemestingsmengsels nodig (volgens de bemestingsvoorschriften dan) maar bij enkelvoudige meststoffen moet je maar net weten wat en hoeveel wanneer nodig is (geldt trouwens ook voor mengmeststoffen, wanneer en hoeveel) Voor deze zes potten met hortensia's is bitterzout (wist niet dat dat met magnesium te maken heeft) waarschijnlijk de makkelijkste oplossing (ook daarvoor geldt, hoeveel??)
wat heeft over het algemeen de voorkeur; mengmest of enkelvoudig. Is daar een antwoord op te geven?

vr, 20/05/2016 - 17:29
RdB

Ook Kieseriet is een magnesiumsulfaat, alleen het watergehalte is geloof ik wat lager, dus daar merkt de plant niets van.
Of je enkelvoudige of samengestelde meststoffen wilt gebruiken is gewoon jouw keuze, het één is niet beter als het ander.
Ruud

vr, 20/05/2016 - 18:44
Gert Bijvank

Dank, eerst maar eens magnesiumsulfaat toevoegen.

Onderwerp gesloten
Stel een tuinvraag