Vragen over verschillende bloemen en planten in mijn tuin

4 berichten / 0 nieuw
Laatste bericht
#1 vr, 25/05/2018 - 12:30
Xaphy

Vragen over verschillende bloemen en planten in mijn tuin

Ik heb sinds een jaar voor het eerst een eigen tuin, deze is netjes achter gelaten door de vorige bewonders, maar toch zit ik met een hoop vragen.

- Viooltjes aangevreten:
Ik had begin van het voorjaar heel leuk wat viooltjes in een perkje geplant, allemaal gezellig op een rijtje. Maar alle bloemen zijn weg! Hoe kan dit? Zouden ze opgegeten zijn? Komen ze nog terug of kan ik beter alles eruit trekken en wat nieuws er neerzetten? Ik vind het echt doodzonde.

- Bloembollen:
Ik heb een hoop bloembollen geplant in het najaar, in november. Sommige zijn al beetje uitgebloeid. Moet ik dit afsnijden aan het eind van de boeiperiode?

- Japanse esdoorn:
Wanneer kan ik deze het beste snoeien? Hij hangt een beetje over een soort fontijntje in de tuin, maar hij begint een beetje... ver te hangen omdat hij nogal groen is, ben bang dat ie onder zijn gewicht bezwijkt. Nu beetje snoeien? Het is nogal een bos blad geworden, ziet er ook niet supermooi uit.

- Camelia:
Een prachtige camelia die in bloei kwam begin april, de bloemen zijn helaas erg broos en vallen snel uit. Nu zijn ze al uitgebloeid. Komen ze nog terug? Moet ik de dode bloemen wegsnoeien?

- Hortensia in pot:
Gekregen, heel leuk, maar na jaren een balkonnetje alles in pot te hebben gehad heb ik het liever in de grond. Nu heb ik een plek waar een uit de kluiten gewassen buxusinfo-icon staat die ik niet mooi vind, kan ik die zo eruit trekken en later die hortensia er in zetten?

Dit was het voor nu :)

vr, 25/05/2018 - 13:52
GreenConnection

-Afhankelijk van de soort violen, zijn ze over het algemeen voorjaarsbloeiend. Zodra het warmer wordt, is de grootste bloeitijd wel voorbij. Voor vraatschade moet je een foto plaatsen.

-Bloembollen laat je helemaal afsterven. Haal wel de uitgebloeide bloeiwijzen er uit om zaadvorming te voorkomen. 

-Het overhangen is wel een natuurlijke eigenschap van de Japanse esdoorn. Mocht het allemaal teveel worden kun je ze nu goed terugsnoeien.

-Camelia die in de winter bloeit, zal volgend jaar weer bloeien. Je kunt de uitgebloeide, bruine bloemen wegbreken; het is geen sieraad meer.

-Een Buxusinfo-icon die 'uit de kluiten gewassen' is, kun je niet zomaar uittrekken. Je zult met een spade de kluit moeten verwijderen. Daarna het gat vullen met verse aarde en je kunt je hortensia planten.

vr, 25/05/2018 - 21:36
Xaphy

Dank je voor je antwoorden. Ik denk dat ik de boosdoener al heb gevonden op de viooltjes... naaktslakken. Zitten kleintjes op. Eten die mijn bloemen op? 

Ik ben die buxusinfo-icon net even gaan terug snoeien, het is inderdaad een potige plant geworden, niet mooi meer.

Wat bedoel je precies met uitgebloeide bloeiwijzen? 

vr, 25/05/2018 - 21:42
GreenConnection

Naaktslakken zijn dol op bloemblaadjes.

Uitgebloeide bloeiwijze van bollen: Na de bloei worden de zaadknoppen gevormd (bij tulp, narcis en blauwe druifjes opvallend zichtbaar). Die kun je het best na de bloei verwijderen.

Onderwerp gesloten