Vreemde knoppen die niet of nauwelijks opengaan

7 berichten / 0 nieuw
Laatste bericht
#1 zo, 24/05/2015 - 13:30
Torrie

Vreemde knoppen die niet of nauwelijks opengaan

Mijn New Dawn heeft vreemde knoppen die moeilijk opengaan. Ben ermee naar een kweker geweest maar die had niet meer info dan dat hij dacht dat ze worden aangedaan door luis of dat het door het weer zou kunnen komen Ik heb daar mijn twijfels over, je kunt b.v. aan een aantal heel jonge knoppen al zien dat het fout gaat: i.p.v. bol met een puntje, zijn ze kogelrond met een klein streepje erover waar de bloemkleur doorheen schijnt. Vorig jaar hadden een aantal bloemen hier ook al last van, nu zijn het er meer :( Wie oh wie weet wat ik hier aan kan doen?
Zal proberen om hier foto's te plaatsen...

zo, 24/05/2015 - 17:41
GreenConnection

Hoe kan ik een afbeelding toevoegen aan mijn bericht? Om een afbeelding te plaatsen bij een bericht moet u ingelogd zijn. Als ingelogd bent en een vraag of antwoord wilt plaatsen heeft het formulier een extra veld waar boven staat “Afbeelding toevoegen”. Klik op de knop “Bladeren…” en selecteer een foto op uw computer. Als u een vraag of antwoord heeft ingevuld en een afbeelding heeft geselecteerd, klik dan op bericht verzenden.
Waaraan moet mijn afbeelding voldoen? Als u een afbeelding vanaf uw computer wilt toevoegen moet deze afbeelding aan de volgende eisen voldoen: • Uw afbeelding moet een jpg, jpeg of gif bestand zijn; • De afmeting van uw afbeelding mag niet groter zijn dan 700 pixels; • Uw afbeelding mag niet groter zijn dan 500 kB.
Hoe kan ik meerdere afbeeldingen toevoegen? Als u meerdere afbeeldingen wilt toevoegen aan een onderwerp dan kunt u een afbeelding toevoegen aan uw vraag. Daarna kunt u zelf reageren op uw eigen vraag en weer een afbeelding plaatsen.

zo, 24/05/2015 - 19:45
Torrie

Dank je wel! Ik krijg bericht dat mijn foto's te groot zijn, vanavond even aan zoonlief vragen hoe ik ze kleiner kan krijgen :)

wo, 27/05/2015 - 09:28
GreenConnection

'vanavond' is een ruim begrip.......:)

wo, 27/05/2015 - 12:00
Torrie

Ja, dat vinden studenten-zoons ook! :))

wo, 27/05/2015 - 12:03
Polplastron

Mogelijke oorzaken kunnen de rozenknopkever of rupsen zijn. Het probleem is in dat geval echter van voorbijgaande aard.
Ik ga er vanuit dat je roos op een goede standplaats staat. D.w.z. in goede grond, op een luchtige plek en ... vooral ... met voldoende zon en liefst al vanaf zo vroeg mogelijk 's morgens.
Bloemen die niet openen kunnen ook het gevolg zijn van knoprot; deze schimmel komt enkel voor als de knoppen niet goed kunnen drogen na een regenbui of na de nachtelijke dauw. Knoprot komt eigenlijk enkel voor bij rozen met veel dunnen bloemblaadjes zoals sommige oude variëteiten vb. 'Souvenir de la Malmaison', maar het kan ook voorkomen bij rozen die op een foute plek staan en die dus niet goed en/of snel genoeg drogen.
Verder weet ik natuurlijk ook niet hoe lang die roos er staat. Hou er met rozen alvast rekening mee dat ze de eerste jaren vaak meer last hebben van misvormingen en ziekten, maar dat dit meestal na enkele jaren geen enkel probleem meer is. Rozen worden overigens ook mooier met de jaren!
Hopelijk heb je alvast iets aan dit antwoord.
Groeten,
Pol

wo, 27/05/2015 - 12:18
Torrie

Dank voor het uitgebreide antwoord! De rozen staan op de juiste plaats, staan er ook al een jaar of 5 en bloeiden voorheen prachtig! Al moet ik wel zeggen dat ik het vorig jaar wat tegen vond vallen. Toch vreemd: in mijn oude huis had ik struiken die er al 10+ jaar stonden en elk jaar mooier werden.
Ik vind het wel aannemelijk dat er vreterij in zit, alleen zo klein dat het niet te zien is met het blote oog.
Ik heb een paar dagen geleden wat brandnetelgier gegeven in de hoop de weerstand wat op te krikken.
Edit: heb via Photobucket iets geprobeerd maar dat gaat niet goed zie ik :)
Edit 2: het schiet me te binnen dat ik momenteel regelmatig grote kevers met bronskleurige schilden zie, die waren er vroeger niet... Zouden het soms larven van die kever zijn?

Onderwerp gesloten
Stel een tuinvraag