Wat gaat hier niet goed?

6 berichten / 0 nieuw
Laatste bericht
#1 za, 11/08/2018 - 10:42
HeikeJ

Wat gaat hier niet goed?

Sinds 3 weken heb ik een Calathea Warscewiczii. Mij valt sinds ongeveer na 1,5 week op dat de bladeren steeds meer wijder gaan staan en nu ook steeds meer gaan hangen. De nieuwe bladeren die bij aankoop nog ingerold waren kwamen wat lichter ter voorschijn dan de rest (maar dat is misschien wel normaal?) Maar goed, ik heb de plant eerder besproeid en gisteren dacht ik misschien wil hij meer water. Dat leek ook eerst te helpen maar is misschien ook niet helemaal waar omdat de bladeren ook in de namiddag in beweging komen. Maar voordat ik het helemaal verpest (dat kan ik helaas erg goed bij planten) wil ik graag om advies vragen wat ik kan doen. De aarde voelt nu een beetje vochtig aan als ik mijn vinger diep in de aarde steek...Wie heeft een idee wat hier aan de hand is? Ik hoor het graag.

Groet van Heike

hangende bladeren, snik!
van boven gezien
het lichtere blad is nieuw
za, 11/08/2018 - 10:59
GreenConnection

Beweging bij Calathea en Maranta is heel normaal. De planten vouwen hun bladeren naar elkaar toe om de verdamping te beperken, Het beschikbare licht is van invloed op dit proces.

Calathea houdt van lichtvochtige grond, maar niet van teveel vocht. Zorg voor een pot met afwateringsmogelijkheden. 
Nieuwe bladeren zijn doorgaans nog niet volledig op kleur, 

za, 11/08/2018 - 12:01
HeikeJ

Bedankt voor het antwoord. Maar bedoelt u ook te zeggen dat de plant misschien meer licht nodig heeft? Want erg blij ziet hij er nu niet uit of wat vindt u? 

zo zag hij overdag uit. (sorry foto laat zich niet draaien)
en zo in de avond (foto laat zich niet draaien)
za, 11/08/2018 - 12:32
GreenConnection

Nee, zo op z'n kant vindt ie zeker niet fijn! Doe er aub. wat aan.

Hoever staat de pant van een raam af?

za, 11/08/2018 - 12:49
HeikeJ

De foto's staan niet goed omdat wanneer ik ze plaatste niet kon draaien, ik kwam dan steeds weer op de voorpagina terecht. Ik had er ook een opmerking bijgeschreven met excuus waarom ze op z' n kant staan maar die is er ook niet bijgeplaatst. Ik zal ze verwijderen...

Plant staat ongeveer 4 meter van een raam verwijderd.

(gekantelde foto's zijn niet terug te vinden in mijn ge-uploade foto's, kan ze dus niet verwijderen. Misschien kan de administrator dit doen)

za, 11/08/2018 - 12:59
GreenConnection

Vier meter van een raam is wel erg veel. Deze plant wil geen zon, maar moet toch wel wat meer licht hebben.

Onderwerp gesloten