Wat is er zo speciaal aan Madeira

3 berichten / 0 nieuw
Laatste bericht
#1 za, 04/10/2003 - 15:30
Anoniem (anoniem geplaatst)

Wat is er zo speciaal aan Madeira

Madeira, ik hoor deze naam wel vaker vallen. Ook in het bericht hieronder. Ik heb de indruk dat Madeira het paradijs is voor mensen met groene vingers. Is dat ook zo ? Wat is er dan zoal te zien ?
Groetjes,
Johan

za, 04/10/2003 - 17:07
Anoniem (anoniem geplaatst)

Op Madeira zijn vele planten te bewonderen die bij ons niet voorkomen. Ook zijn de afmetingen van vele planten groter dan wij ze kennen. Zo is er bijv. de rode Hibiscusinfo-icon (Chinese roos), die wij in een klein pot kennen in boomvorm te bewonderen enz. Het eiland is aan de zuidkant met een milder klimaat dan de noordkant waar regelmatig bewolking hangt met regen. Als u wilt wandelen kan dat langs de levadas (waterkanalen) die over het hele eiland lopen. Wijkt u daarvan af dan is alles vrij stijl op en neer want het is een vulkaaneiland. Toen wij er waren (mei 1999) werden er vele grote hotels gebouwd aan de zuidkant van het eiland.
Als u er voor het strand naar toe gaat kunt u beter thuis blijven want u komt bijna nergens aan de kust. Er is geen zandstrand.
Wij waren er in het voorjaar en toen kon het nog koel zijn.

zo, 05/10/2003 - 12:00
Anoniem (anoniem geplaatst)

Wij zijn in augustus geweest dan is het er zalig te vertoeven,de temperaturen zijn dan aangenaam rond de 25 graden.Het is dan ook de tijd dat ze met allerhande bloemen op markten staan in potten of bloembollen.Een jeepsafari is een aanrader,want dan zie je het meest van de fauna en flora.Ik heb er een strelitia meegebracht en het is nu een pracht van een plant.Een aanrader voor mensen die van bloemen en planten houden.
groetjes Leo,

Onderwerp gesloten
Stel een tuinvraag