wat kan er in mijn voortuin?

3 berichten / 0 nieuw
Laatste bericht
#1 di, 19/08/2003 - 21:50
Anoniem (anoniem geplaatst)

wat kan er in mijn voortuin?

Hallo, ik heb een voortuin waar alleen de avondzon (na acht uur) en de ochtendzon komen. De hortensia's van de buren, net als de pyrussen, doen het goed hier. Maar.... wij hebben eigenlijk in ons hoofd daar een magnoliainfo-icon te plaatsen. welk type kan ik dan het beste nemen? hij komt dus in zijn eentje te staan en we willen wel een beetje richting boomachtige vorm. (ik begreep dat een 'susan' niet erg geschikt is....)
eventueel willen we ook wel een rododendron, hiervoor eigenlijk dezelfde vragen als voor de magnolia.
alvast bedankt.

wo, 20/08/2003 - 14:40
Anoniem (anoniem geplaatst)

Beste tuinliefhebber, een magnoliainfo-icon is uitermate geschikt voor plaatsing op een plaats in de schaduw. Wat denkt u van een magnolia stellata? Deze is wit en is zowel in boom- als struikvorm verkrijgbaar. Juist de witte bloemen lichten een somber plekje mooi op. Rhodondendrons en azalea's kunnen ook in de schaduw. Welk formaat bomen e/o struiken je kiest hangt erg af van het formaat van je voortuin. Hou daar rekening mee, ook in verband met je buren. Hostainfo-icon's zijn ook echte schaduwplanten die prachtig blad bezitten en ook bloemen geven. Als je echt op zoek gaat, vind je meer dan voldoende planten, struiken en bomen die geschikt zijn voor een schaduwtuin. Raadpleeg ook eens een goed boek hierover uit de bibliotheek.
Veel plezier en succes gewenst!

za, 23/08/2003 - 01:04
Anoniem (anoniem geplaatst)

ik heb een voortuintje op het noorden, toch doet alles het er prima.
Het volgende staat erin, cornusinfo-icon kousa, sierappeltje, clethrainfo-icon, hortensia
duindoorn, vuurdoorn, mispel. Misschien een tip, als grote struik of boom een streepjesesdoorn, een sieraad in de winter met zijn prachtige stam.
Dus gewoon proberen.

Onderwerp gesloten
Stel een tuinvraag