wat komt na de rozen?

2 berichten / 0 nieuw
Laatste bericht
#1 za, 31/03/2012 - 17:37
mariaja

wat komt na de rozen?

Heb begin maart rozen van 20jaar oud in 2 perken naast elkaar eruit gegooid. (16stuks) Is toch zo, dat je 1jaar geen nieuwe rozen mag planten? Is afrikaantjes een goed alternatief en wanneer mag je weer rozen planten, in najaar of volgend jaar voorjaar?
Vriendelijke groet Jac Plasmans

za, 31/03/2012 - 18:07
Anoniem (anoniem geplaatst)

Rozen planten op een plek waar al rozen gestaan hebben.

Als u rozen wilt planten op een plek waar al rozen gestaan hebben, kan het zijn dat de grond is 'uitgeput'. Dat betekent dat er zogenaamde vrij levende aaltjes in de grond zitten, die aan de wortels van de rozen zuigen. Oude rozen kunnen daar wel tegen, maar jonge rozen kunnen verzwakken en zelfs afsterven. Nieuwe rozen tussen oude rozen plaatsen is om die reden vaak lastig.

U kunt nu twee dingen doen;

U kunt besluiten om de grond schoon te maken, te ontsmetten door er Tagetesinfo-icon (Tuinafrikaantjes) te planten. De aaltjes gaan dan werkelijk dood.

Of u graaft de grond diep uit en u vult de diepe plantgaten met 'nieuwe' grond. U kunt ook de nieuwe rozen planten in een diepe kartonnen doos met schone grond. De grond in de doos wordt niet vervuild door de 'vervuilde' grond van daarbuiten en de doos verteert vanzelf. Tegen die tijd zijn de wortels van de nieuwe roos al groot en sterk.

Plant de nieuwe rozen met 'Rootgrow', dat geeft de wortels extra weerstand tegen aanvallen van de aaltjes. Let op, de aaltjes gaan hier niet van dood.

overgenomen van het net.

Onderwerp gesloten
Stel een tuinvraag