Welke bollen laten staan?

3 berichten / 0 nieuw
Laatste bericht
#1 za, 18/03/2006 - 17:13
Lia

Welke bollen laten staan?

Ik heb vorig jaar bollen geplant. Er staat nog niets in bloei, maar vraag me nu al af of er bollen tussen zitten die ik kan laten staan en die het volgend jaar weer gaan bloeien. Of kan ik ze er na de bloei beter uit halen?
Ik heb gepland: sneeuwklokjes, tulpen, blauwe druifjes, irissen, krokussen, anemonen, narcissen, Ixia en Alliuminfo-icon Molly.

za, 18/03/2006 - 17:43
Anoniem (anoniem geplaatst)

Alles kan blijven staan, behalve de tulpen, tenzij het botanische tulpen zijn en geen hybriden; die komen vaak slecht terug.
De Ixia's zullen waarschijnlijk bevroren zijn, die verdragen bijna geen vorst. De rest komt terug en vaak na een paar jaar zelfs mooier en rijker bloeiend!

zo, 19/03/2006 - 10:54
Anoniem (anoniem geplaatst)

lia,
goede morgend
Alle bloembollen die je hier aangeeft heb ik ook staan,alleen de ixia heb ik niet, en daarvan weet ik ook niet of ze echt winterhard zijn,maar alle andere bloembollen blijven bij mij gans het jaar door in de grond.
Want vele van deze bloemen staan nu al boven met hun neus.
Crokussen staan nu al volop in bloem.
Maar van tulpen weet ik dat ze soms wel eens worden gerooid na de bloei,maar eerst al het blad laten afsterven en zeker niet afsnijden,want in de bladeren zit de kracht en het voedsel dat de tulpenbol nodig heeft om het volgend jaar terug te bloeien.
Dus tulpenbollen en misschien ook de alliuminfo-icon kan je in september/ october verwijderen en in maart /april terug planten want deze zijn zommerbloeiers.Ik hoop dat je hier wat aan hebt.
Gr E

Onderwerp gesloten
Stel een tuinvraag