wisteria sinensis en kamperfoelie japonica

3 berichten / 0 nieuw
Laatste bericht
#1 za, 20/06/2015 - 15:11
Anoniem (anoniem geplaatst)

wisteria sinensis en kamperfoelie japonica

Goedemiddag, ik heb een paar vragen : ik heb een paar weken geleden een wisteriainfo-icon, blauwe regen, geplant. Blaadjes worden geel, sommige verdrogen en worden bruin en krullen om. grond heb ik bemest en ik geef. regelmatig water. Wat kan ik nog meer doen?
Daarnaast heb ik een kamperfoelie geplant waarvan de oudere blaadjes grijze vlekjes krijgen.. Schimmel of meeldauw? Ik heb al met knoflookgeur beneveld maar helpt, vooralsnog, niet.
Een vijg heb ik sinds kort ook, staat bij een muur aan de zuidkant, sommige bladeren lijken aangevreten, randjes vd bladeren . Heb geen slak gezien en ook geen luizen, heb preventief koffiedrab gestrooid op de grond tegen eventuele slakken. Wat kan het zijn?
Al deze planten staan bij een muur aan de zuidkant van mijn huis met volop zon.
Nog één vraag over mijn gagelstruikje, waarvan een aantal blaadjes lijken te verdrogen. Krijgt regelmatig water. Aan welke eisen moet de grond voor gagel voldoen?
Een hoop vragen, maar ik kan ze beter in een keer stellen.
Alvast hartelijk dank voor serieuze antwoorden! Yenny

ma, 22/06/2015 - 13:50
jenneke57

Ik zou heeeel graag reacties op mijn vragen willen.

ma, 22/06/2015 - 16:54
fuchsia

Het zou brandschade kunnen zijn op zo'n zuidmuur. Als de planten beschermd hebben gestaan op de kwekerij of tuincentrum dan moeten ze nog wennen aan de felle zon plus aan de muur die mogelijk ook nog warmte terugkaatst. Hoe hebt u de mest gegeven. De planten die pas gepoot zijn moeten nog nieuwe wortels maken en houden hierbij niet van mest. De mest kan te veel zouten bevatten die de jonge worteltjes verbranden. U mag de planten wel even de tijd gunnen op herstel.

Onderwerp gesloten
Stel een tuinvraag