Woekerende Bamboe, wat eromheen?

5 berichten / 0 nieuw
Laatste bericht
#1 do, 17/05/2007 - 19:24
Anoniem (anoniem geplaatst)

Woekerende Bamboe, wat eromheen?

hallo tuinexperts(hopelijk),

ik ben 7 jaar geleden verhuisd, en met een nieuw huis kwam een nieuwe tuin. Een lege tuin. Ik heb hem een beetje in oosterse sfeer laten inrichten, en daarbij kan bamboe natuurlijk niet ontbreken. Ik heb de hovenier tientallen keren gevraagd of er echt geen kuip om de bamboe heen hoefde. Was niet nodig, want ''Deze soort woekerd niet''. De eerste 3 jaar niet nee. toen doken er scheuten op naast de plek waar de bamboe bedoeld was. ik heb nu een paar keer alle overtollige wortels weggehaald, maar dat is echt een rotklus, want ik woon op zware klei(...).
ik heb vandaag besloten dat dit de laatste keer geweest moet zijn. ik heb de wortelpunten meer dan 4 meter verder teruggevonden, maar uiteindelijk toch alles eruitgekregen. Ik zit nu met een bamboe met ongeveer 1 meter diameter, en een gleuf eromheen. Mij vraag: Wat moet ik in die gleuf bouwen op hem te laten stoppen met woekeren? Een cementkuip is geen optie, want de bamboe is al 7 jaar oud, en het was moeilijk genoeg om een nieuwe in een kuip te planten.

do, 17/05/2007 - 21:01
Anoniem (anoniem geplaatst)

Naar mijn idee is er maar een ding mogelijk.Haal deze woekerende bamboe er helemaal uit en vervang hem door een soort die echt niet gaat woekeren.Er zijn gespecialiseerde bamboekwekers die echt weten wat ze verkopen.In Valkenswaard zit een gespecialiseerde bamboekweker.

do, 17/05/2007 - 22:43
jvds

Je hebt al een gleuf / sleuf rond de bamboe dus is het makkelijker.
Plaats Rhizoombegrenzer (wortelbegrensfolie / plastic). In elk goed tuincentum te koop.
Laat het 5 cm boven de grond uitsteken. Google maar even.

succes.

Jurgen

vr, 18/05/2007 - 00:20
Anoniem (anoniem geplaatst)

Ik zou de betreffende hovenier aansprakelijk stellen voor de kosten van het geheel afgraven van de tuin en herplanten.

vr, 18/05/2007 - 11:44
Anoniem (anoniem geplaatst)

hartstikke bedankt jdzs, ik was al zoiets van plan, maar ik had geen idee welk materiaal ik moest gebruiken...en over dat aansprakerlijk stellen, we hadden over dat woekeren niks zwart op wit(dom)...

Onderwerp gesloten
Stel een tuinvraag