yucca in de tuin

3 berichten / 0 nieuw
Laatste bericht
#1 ma, 31/01/2005 - 15:45
Anoniem (anoniem geplaatst)

yucca in de tuin

Wij hebben twee yuccainfo-icon's in de tuin staan. Twee jaar geleden gaf er eentje bloemen deze stengel heb ik n de bloei afgeknipt. Daarna kreeg zij 11 nieuwe stekken en stierf de moederplant af. Drie stekken leven nog. Inmiddels is de moeder yucca vervangen voor een nieuwe. Nu heeft mijn andere yucca gebloeit afgelopen zomer en heb ik weer zo'n lelijke stengel. Wat moet ik nu precies met deze stengel doen? Moet ik hem laten zitten of moet hij eraf? Deze yucca staat in een een pot en ik zal het erg jammer vinden als deze nu al af zal serven want dit wordt haar tweede jaar in de tuin.

di, 01/02/2005 - 09:18
Anoniem (anoniem geplaatst)

gewoon de stengel verwijderen, je zal altijd een gedeelte hebben dat afsterft als het gebloeid heeft. Daarom een nieuwe stek oppotten als reserve, zo heb je altijd nieuwe ycca's als de moederplant het begeeft; zo vernieuwd je plant zich constant.

wo, 02/02/2005 - 20:40
Anoniem (anoniem geplaatst)

Yuccainfo-icon bloeit maar een keer, daarna de nieuwe scheuten,enz.De moederplant blijft wel leven als je de bloeiwijze afknipt na de bloei,maar het wordt een hele brede plant.De yucca (gloriosa?) die bij mij in de tuin staat ,is nog van de vorige bewoner,en is minstens 20 jaar oud.Elke 2 jaar moet ik er stukken van afzagen anders word hij veels te groot.

Onderwerp gesloten
Stel een tuinvraag