Zaadjes van Blauwe regen

4 berichten / 0 nieuw
Laatste bericht
#1 za, 29/12/2007 - 20:16
maanzaadje

Zaadjes van Blauwe regen

Moet ik die zaadjes allemaal wegsnoeien? of mogen ze gewoon blijven hangen, neemt dit geen energie van de plant weg als ik ze laat hangen?
Groetjes

wo, 26/12/2007 - 20:35
Anoniem (anoniem geplaatst)

De zaadjes zijn nu wel volledig ontwikkeld en zal dus niet veel kracht kosten voor de plant, daar komt nog bij dat de sapstroom bijna helemaal is gestopt en er dus weinig of helemaal geen energie gaat naar de zaadjes of andere delen van de plant. De zaadjes kunnen weg worden gehaald en in het voorjaar het beste worden voorgezaaid binnenshuis op een warme plek onder glas of plastic. Als de planten wat groter worden kunt u ze voorzichtig naar buiten brengen, wees wel voorzichtig met de eerste vorst die ze krijgen een of twee graden vorst kunnen ze best hebben en het hardt ze een beetje, het opeenvolgende voorjaar kunnen ze wel op een vaste plek in de vollegrond worden gezet. Dit is hoe ik het heb gedaan, en het heeft prima gewerkt. Wel kan de bloei van de gezaaide planten een beetje tegenvallen, aangezien de moederplant in de meeste gevallen is geent.

Succes!

Groeten Maarten

do, 27/12/2007 - 12:28
Annis

De bloei kan vaak lang op zich laten wachten. De kans zit erin dat een gezaaide blauwe regen nooit zal bloeien. Heb dit zelf ervaren.

Ann

za, 29/12/2007 - 20:16
Anoniem (anoniem geplaatst)

Ik ben helemaal niks van plan met die zaadjes, als iemand ze kan gebruiken voor decoratie dan mag je ze komen halen.
Mijn blauwe regen bloeit al jaren, alleen dat er dit jaar zoveel zaad aanhangt, dat ik me afvroeg of dit moet blijven hangen of wegsnoeien.
Bedankt iedereen voor antwoord.

Onderwerp gesloten
Stel een tuinvraag