Zaden fuchsia?

12 berichten / 0 nieuw
Laatste bericht
#1 za, 16/07/2016 - 00:11
Sonaya

Zaden fuchsia?

Hi allemaal,
Zie foto's svp. Zijn/worden dit nou die zwarte zaden die je eraf moet halen of zijn dit de knoppen waar een bloem aan komt? Ik zie nl het verschil niet en wacht daarom altijd voor de zekerheid tot het zwart is en haal het er dan pas af. Ben dus bang dat ik er beginnende bloemen af trek.
Gr. Sonaya

 Zaden  fuchsia?
za, 16/07/2016 - 00:11
Sonaya

Foto 2.

 Zaden  fuchsia?
za, 16/07/2016 - 00:51
theowilma

Groene dingen als deze blijven bij sommige soorten aan de plant zitten, nadat de bloemen afgevallen zijn. Bij veel soorten vallen ze direct of kort na het afvallen van de bloem, af. Het beste kun je ze verwijderen, omdat de plant anders energie gaat steken in de groei van deze zaaddoos en dus geen nieuwe bloemknoppen gaat vormen. Lange takken kun je gerust iets inkorten. Ook niet vergeten met regelmatig plantenvoedsel te geven, dan zal de plant je veel bloemen geven. De meeste fuchsiainfo-icon's kunnen trouwens niet tegen felle zon én ze hebben vrij veel water nodig.
Voor de vermeerdering van fuchsia's kun je veel beter stekjes nemen en in een potje met stekgrond zetten en stekpoeder gebruiken.
Het verschil tussen een zaadknop en bloemknop is echt wel te zien!

za, 16/07/2016 - 08:50
de haan

Dit zijn de zaaddozen

za, 16/07/2016 - 17:29
Sonaya

Bedankt. Kom er later wat uitgebreider op terug. Wel nog ff snel een foto gemaakt: ik zie nauwelijks verschil tussen zo'n groen zaadje en een bloem dingetje...

 Zaden  fuchsia?
za, 16/07/2016 - 19:08
alexm

Je hoeft er niet op terug te komen. Koop een bril.

za, 16/07/2016 - 20:05
Sonaya

Mijn god...een bril...dat ik dáár niet eerder aan heb gedacht!!!
Als leek op plantengebied is het verschil inderdaad moeilijk te zien. Ik ben niet de enige die zich dit afvraagt, want heb meerdere fuchsialiefhebbers gesproken die zich hetzelfde afvragen. Maar die hebben blijkbaar óók een bril nodig.
En ik kom er wèl op terug om een reactie op het overige dat Theowilma schrijft te geven zodra ik iets meer tijd heb.

 Zaden  fuchsia?
za, 16/07/2016 - 22:41
RdB

Hier zie je alle stadia: knopjes (bv linksboven), bloemen en de overgebleven vruchtbeginsels (midden- en rechtsboven) als de bloemen zijn afgeworpen
Ruud

 Zaden  fuchsia?
za, 16/07/2016 - 22:40
RdB

Indien bevrucht worden ze rijp en worden het gekleurde vruchtjes. De zaden kun je er uit peuteren en zaaien, maar als het geen botanische soort is maar een of ander kweekproduct is het afwachten hoe ze er uit zullen komen te zien,
Ruud

 Zaden  fuchsia?
di, 19/07/2016 - 14:22
Sonaya

Bedankt Ruud!
Aha…die dingen die ik dus zie hangen zijn de overgebleven vruchtbeginsels als de bloemen eraf zijn! Maar worden deze dan die zwarte dingen of zijn die zwarte dingen iets aparts?
En jij zegt “Indien bevrucht worden ze rijp en worden het gekleurde vruchtjes”, over wá t heb je het hier dan? M.a.w.; wát wordt rijp en wát wordt een gekleurd vruchtje?
Ik wil het gewoon even zeker weten want mijn fuchsiainfo-icon’s barsten van die groene dingen en wil wel het juiste eraf trekken voordat er niets meer overblijft :)
Gr. Sonaya

di, 19/07/2016 - 14:42
GreenConnection

Kwestie van begrijpend lezen! En zelfs op de foto's duidelijk te zien. Ruud heeft het prima omschreven.

di, 19/07/2016 - 15:47
Carib

Die 'groene dingen' kun je altijd verwijderen. De nieuwe bloemknoppen hebben, behalve als ze nog piepklein zijn, al de kleur van de bloemen, dus wit, roze, rood, paars. Je kunt je dus niet vergissen. Bovendien bloeit een fuchsiainfo-icon steeds bovenaan een groeiende tak, dus de nieuwe knoppen zitten aan de uiteinden van de takken en de oude bloemen en de zaadbeginsels zitten dus wat meer naar onderen aan de tak (dichter bij de grond).

Onderwerp gesloten