Zaden van vleesetende plant krijgen?

11 berichten / 0 nieuw
Laatste bericht
#1 zo, 22/05/2016 - 01:26
Lennardzuur

Zaden van vleesetende plant krijgen?

Hallo iedereen,
Ik heb sinds een paar week een vleesetende plant en deze begon ook een bloem Te groeien. Inmiddels is de bloem groter en opent de knop en zou ik graag nieuwe plantjes poten van de zaden.. Maar mijn vraag is hoe krijg ik de zaden en wanneer moet ik Ze er uit halen? Kan hier niks over vinden op google..
Groet Lennard

zo, 22/05/2016 - 02:12
GreenConnection

De bestuiving van veel vleesetende planten kan alleen door kruisbestuiving, dwz. dat je het stuifmeel van een andere bloem van hetzelfde soort overbrengt op jouw bloem. Lees ook: http://tinyurl.com/y2wewo72

zo, 22/05/2016 - 13:10
Libosa

Ik heb zelf een tijdje een mooie collectie carnivore planten gehad, die echter door een paar strenge winters volledig verloren is gegaan. Er bestaan prachtige planten, maar het is ook een vrij dure hobby en ik begin er niet meer aan!
Je schrijft er niet bij welke vleesetende plant je hebt, want de venus vliegenvanger mag bv juist niet bloeien, omdat dit teveel van de plant vraagt. Wil je echt graag meer informatie willen, kan ik het forum over carnivore planten aanbevelen: http://tinyurl.com/y27ge657 Daar zijn ook zaden tegen een kleine betaling te verkrijgen.
Succes!
Groetjes Lily

zo, 22/05/2016 - 19:37
Lennardzuur

Bedankt voor de reacties! Ik zal als ik thuis een foto van mijn plant plaatsen. Verder nog tips voor leuke soorten om Mee te beginnen?
Groet
Lennard

ma, 23/05/2016 - 00:31
Lennardzuur

Foto.. Herkenbaar??

Zaden van vleesetende plant krijgen?
ma, 23/05/2016 - 00:58
RdB

Ik durf dat geen foto te noemen, fotografeer het blad eens, wilde gok: Venus vliegenval.
Ga een naar de Hortus in Leiden, daar hebben ze een mooie verzameling.
Ruud

ma, 23/05/2016 - 01:11
Lennardzuur

Klopt.. Was lastig een foto kleiner te maken naar 500kb en het nog duidelijk te krijgen.. Excuus

ma, 23/05/2016 - 09:41
Libosa

Inderdaad de venus vliegenval, waarvan geadviseerd wordt om deze niet te laten bloeien, omdat dit ten koste gaat van de plant en de sierwaarde is nihil. Overigens mogen alle carnivore planten alleen regenwater hebben, wat tuincentra verzuimen te vermelden, hoewel er tegenwoordig wel wat vaker bij staat, dat ze het liefst regenwater wensen, maar nooit als vereiste. Dit is ook de reden, dat dergelijke plantjes gekocht bij een tuincentrum maar zelden een lang leven hebben. In kraanwater zitten voedingsstoffen, waar de plantjes door afsterven.
Groetjes Lily

ma, 23/05/2016 - 22:44
Lennardzuur

Bedankt! Inmiddels bloemen er af gehaald, enigzinds tips over hoe je dit het beste kan doen? Krijgt de plant zo geen wondjes of dergelijks..
Verder ben ik druk bezig met regenwater verzamelen als een gek, dus dat zit goed.. Alleen in het begin wel kraanwater gegeven..
Verder, kan ik bij een welkoop voedselarme grond kopen?? Heb een paar zaadjes besteld via de website die je hier boven noemde :)
Bedankt voor de reacties! Had niet verwacht dat ik dit zo leuk zou vinden
Groet Lennard

wo, 25/05/2016 - 01:14
Lennardzuur

Inmiddels grond gevonden en de zaadjes zijn onderweg.
Tips over hoe de zaadjes te poten??
Lennard

wo, 25/05/2016 - 11:17
Libosa

Om echt goed en uitgebreid antwoord te krijgen, kun je het beste je vragen stellen op het forum van Carnivora, mijn ervaring is, dat men je graag van antwoorden wilt voorzien. Het is toch een heel specifieke tak van sport en niet vergelijkbaar met gewone planten. Het afknippen van de bloem geeft geen schade aan de plant, maar de plant zal zich beter en mooier gaan ontwikkelen. Wel leuk om je enthousiasme te lezen, ook ik ben zo begonnen en heb echt een mooie collectie gehad, maar nogmaals, een vrij dure hobby als je er eenmaal door gegrepen wordt ;)
Groetjes Lily

Onderwerp gesloten
Stel een tuinvraag