Bijzondere waarneming in het bos

11 berichten / 0 nieuw
Laatste bericht
#1 zo, 22/05/2016 - 13:22
Libosa

Bijzondere waarneming in het bos

Gisteren sinds lange tijd weer eens met mijn oudste dochter een boswandeling gemaakt, wat al bijzonder is, want ik word steeds slechter ter been, maar samen met haar durfde ik die wandeling van 4 km wel aan. Heerlijk weer en zeer rustig in het bos. Tijdens de wandeling zagen we een heel apart spinnetje op het pad lopen, wat enigszins leek op een lieveheersbeestje. Thuisgekomen eens opgezocht en het bleek om het zeer zeldzame lentevuurspinnetje te gaan, waarvan wij het mannetje gezien hebben.
Achteraf veel spijt, dat ik er geen foto van gemaakt heb, maar tegelijkertijd toch ook wel bijzonder, dat we zo'n zeldzaam spinnetje hebben gezien. Deze spinnen leven onder de grond en alleen het mannetje komt zo'n 2 weken boven de grond op zoek naar een vrouwtje.
Jammer, geen foto, maar ik vond het toch wel even een deelmomentje ;)
Groetjes Lily

zo, 22/05/2016 - 15:41
Windop

Dat is inderdaad een bijzondere waarneming!
In Nederland of België? Het gekende verspreidingsgebied is erg beperkt, zie (voor respectievelijk NL en BE):
http://tinyurl.com/y32hvxuu http://tinyurl.com/y6rx9ykz
Ligt de plaats waar jij de spin zag ergens in die rode kilometerhokken?

zo, 22/05/2016 - 15:56
Libosa

In Nederland en om precies te zijn op de Zuid-Veluwe, voor wie daar wat bekend is: vanaf de Posbank hebben we de paaltjes route IJzerbaan gevolgd en ongeveer halverwege hebben het spinnetje langs het pad gezien.
Hij viel op door zijn bijzondere tekening, wat op een lieveheersbeestje lijkt. Echt, ik kan me wel voor de kop slaan, dat ik niet even de camera erbij gepakt heb! Doorgaans fotografeer ik alles wat me interesseert, maar mijn dochter kan zich daaraan wel eens irriteren, dus heb ik het achterwege gelaten. Wat ik gelezen heb, is dat hij hooguit 2 weken te zien is om een vrouwtje te vinden en als het dan zo'n zeldzame spin is, voelt het wel heel uniek om hem dan gezien te hebben.
Groetjes Lily

zo, 22/05/2016 - 18:08
Ineke*

Bedankt voor het delen. Gelijk even opgezocht, bijzonder!

di, 24/05/2016 - 20:49
alexm

Het zijn de kleine dingen die het doen :)

wo, 25/05/2016 - 00:22
RdB

Leuk verhaal!, en volgende keer: laat maar zeuren, maak die foto! :)
Ruud

wo, 25/05/2016 - 11:26
Libosa

Bedankt voor de reacties en tja, ik zie mijn dochter niet zo heel vaak en ik ben echt vaak heel enthousiast met fotograferen, maar dan wil ik op zo'n dag samen liever geen irritatie oproepen, maar spijt heb ik wel...
Groetjes Lily

do, 26/05/2016 - 20:24
alexm

De Posbank is mij bekend, ik woon in Deventer. Dus als je eens wilt wandelen en fotograferen, geef het aan. Ik kan alleen reizen met OV.

vr, 27/05/2016 - 12:06
Libosa

Dat lijkt me een leuk idee, ik mag graag wandelen, al zijn dat geen lange afstanden meer zoals vroeger. Het voordeel van langzamer moeten lopen is wel, dat je dan veel meer ziet, ook heel kleine dingen zoals het spinnetje ;)
Alleen weet ik niet, hoe we dan contact moeten maken om te overleggen... Zelf heb ik een 45 km autootje, maar ook een OV-abonnement met vrije reisdagen.
Deventer ken ik wel, mijn jongste dochter heeft daar een aantal jaar gewoond, mooie stad!
Ik heb ook een website met mijn foto's: http://tinyurl.com/y5dmedg6
Groetjes Lily

za, 28/05/2016 - 12:58
Libosa

Leuk Alex en ik neem zeker een keer contact met je op, want ik vind het echt leuk om met iemand te wandelen en fotograferen en dan hoef ik niet bang te zijn, dat het je irriteert ;)
Zodra mijn autootje weer gemaakt is, een malloot heeft me afgelopen week aangereden, waar ik erg overstuur van was en die man zich toen snel uit de voeten maakte :x Sommige mensen... grrrrr
Groetjes Lily

za, 28/05/2016 - 15:50
alexm

Leuk hoor, als we een keer afspreken. Ik ben zelf ook gek van fotograferen en ik kan wel wat beweging gebruiken :) Dan ga ik nu weer mijn email verwijderen. Sterkte met je autootje, heb je eens wat leuks voor jezelf :(

Onderwerp gesloten
Stel een tuinvraag