zevenblad

4 berichten / 0 nieuw
Laatste bericht
#1 za, 07/06/2003 - 11:19
Anoniem (anoniem geplaatst)

zevenblad

Ook mijn tuin is het slachtoffer van de woekerdriften van zevenblad. Een tuincentrum heeft mij maar één goede raad gegeven: vlug verhuizen. Al jaren sta ik gebukt in de tuin, maar het kruid is sneller dan ik en nauwelijks heb ik mijn rug gekeerd of de volgende generatie richt zich al weer op. Ik begrijp dat het eetbaar is in de sla, maar mijn vraag is: is het ook smakelijk ? En hoe klaar te maken ?

za, 07/06/2003 - 16:32
Anoniem (anoniem geplaatst)

haha opeten goed plan

if you can`t beat them

join them

za, 07/06/2003 - 17:27
Anoniem (anoniem geplaatst)

Het Zevenblad behoort tot de familie van de schermbloemen, dit is dezelfde familie waartoe ook de Engelwortel behoort.
Het Zevenblad groeit, in vergelijking met de Engelwortel, echter laag bij de grond en ze houdt van de schaduw. Zodra de schermbloemen zich gaan ontwikkelen, kan ze een hoogte bereiken van 100 cm. Ze komt bijna overal voor in Nederland en is bijna onuitroeibaar door haar krachtige wortelsysteem. Zodra een van de uitlopers van de wortels afbreekt, begint deze een geheel nieuwe plant.
De Duitse dichter en natuurwetenschapper Goethe was gefascineerd door de plant, vooral vanwege de vele verschijningsvormen en de hardnekkige kwaliteiten. In de Middeleeuwen werd Zevenblad aangeplant als plant tegen de jicht en reuma
Je kunt je in het voorjaar aan het Zevenblad ergeren, maar je kunt het blad ook fijnsnipperen en gebruiken in de lentesla of gestoofd gebruiken als spinazie.
Als bloesem remedie heeft het Zevenblad te maken met groei en uitbreiding en de transformatie ervan. Ze brengt de grond naar een hogere fase van bewustzijn: dat de aarde niet alleen maar gebruikt kan worden voor productie, maar dat je de aarde ook kunt gebruiken voor spirituele ontwikkeling.
Wanneer je jezelf niet kunt uitbreiden en je niet kunt groeien, helpt het Zevenblad om meer voor jezelf op te komen, waardoor je beter jezelf kunt gaan ontwikkelen. Ze maakt je sterker en laat je beter opkomen voor je zelf. Ook verbetert het Zevenblad de verbinding met je hoger zelf, waardoor je beter op aarde kunt zetten wie je bent. Wanneer je echter altijd maar bezig bent met manifestatie en groei en niets anders kunt dan bezig zijn met groei en uitbreiding, dan helpt het Zevenblad je met het transformatie-proces naar het hogere. Dit is een bewustwordingsproces waarbij je leert dat er niet alleen materiële waarden en bezigheden zijn, maar dat er ook spirituele waarden zijn, die je kunt ontwikkelen.

Het Zevenblad helpt je te openen voor de hogere waarden in het leven en laat je de nieuwe wegen ingaan. Het Zevenblad helpt je met het loslaten van oude patronen en emoties en helpt bovendien met de verwerking ervan. Deze oude patronen zorgen voor gevoelens van beperking en kunnen het gevoel geven dat je vastzit. Het Zevenblad laat je zien dat je niet altijd de strijd hoeft aan te gaan, maar dat je door het openstaan voor het hogere de strijd kunt loslaten. Het geeft je het inzicht dat het transformatieproces in liefde kan verlopen.
Maar wanneer je niet wilt strijden om welke reden ook, helpt ze je om je strijdbaarder te maken, Het Zevenblad laat je ook openstaan voor de integratie van wat belangrijk is voor de verdere ontwikkeling van de aarde, deze integratie is het ontwikkelen van je hart en het openen hiervan voor de samenwerking met je omgeving, niet uit verplichting of vanuit angst of moeten, maar vanuit een zuivere keuze vanuit het hoger zelf.

do, 03/07/2003 - 18:12
Anoniem (anoniem geplaatst)

stakker

Onderwerp gesloten