zevenblad

4 berichten / 0 nieuw
Laatste bericht
#1 ma, 15/06/2015 - 17:11
fuchsia

zevenblad

Ik hoor en lees zoveel onzin over zevenblad dat ik dit berichtje toch maar even plaats.
Zevenblad is prima te bestrijden door regelmatig te schoffelen, wieden, plukken e.d. Ook uitplukken tussen de bestaande struiken en vaste planten. Doe dit iedere week zodat de plant geen kans krijgt om groene delen te vormen, hierdoor sterven de wortels door gebrek aan zuurstof. Wel volhouden, volhouden, volhouden. En niet overslaan omdat het weer niet zo mooi is of omdat u even geen tijd hebt. De aanhouder wint. Na een of twee jaar strijd bent u de overwinnaar. Succes.

ma, 15/06/2015 - 17:22
GreenConnection

Goed artikel, maar 'hierdoor sterven de wortels door gebrek aan zuurstof' is niet direct de oorzaak. Doordat je elke keer het zo noodzakelijke bladgroen weghaalt, krijgt de plant geen voedingsstoffen en zal daardoor sterk verzwakken op den duur. Elk blaadje, dat de kans krijgt alsnog te assimileren, zorgt weer voor hernieuwde versterking. Dus blijven bijhouden!

ma, 15/06/2015 - 18:30
WiPe

Als je het echt goed doet, duurt dat absoluut geen twee jaar. Dat lukt zelfs op minder dan een jaar. De eerste keer is het lastigste, dan moet je zoveel mogelijk wortels uit de grond halen. Nadien gaat dat veel sneller. Na drie keer moet je gewoon nog wat bijhouden. Maar je moet het wel regelmatig doen, dan lukt dat wel. En dan ondervindt je vanzelf dat er lastiger onkruid is.

ma, 15/06/2015 - 21:32
fuchsia

Ik heb bij een tuin twee jaar lang het zevenblad handmatig bestreden. Nu in het derde jaar is 99,9 % verdwenen. Het kost dus wel enige inspanning en veel tijd.

Onderwerp gesloten
Stel een tuinvraag