zwarte bamboe

5 berichten / 0 nieuw
Laatste bericht
#1 wo, 27/05/2009 - 21:52
seesie

zwarte bamboe

Hallo,

Ik heb een hele mooie zwarte bamboe.Hij staat in een kuip en doet het erg goed.Dit jaar echter te goed .Hij heeft scheuten van 4 a 5 meter.Dit heeft hij nog nooit gedaan.Is dit een normale groei,of ligt het aan de omstandigheden van dit jaar?
Mij was namelijk bij aanschaf verteld dat deze een langzaam groeiende,niet woekerende soort was!
Moet ik mij al zorgen gaan maken en het wapenarsenaal gaan slijpen?

steef

wo, 27/05/2009 - 22:48
Marcella

Dikke kans dat dit een Phyllostachysinfo-icon nigra is, en die staan erom bekend dat ze bijna niet te stoppen zijn... Zou maar even checken of hij al door de kuip heen is ;)
Serieus, meestal worden er metalen wortelbegrensers (of hoe dat ook mag heten) voor gebruikt. En ze kunnen met gemak 5m hoog worden.

wo, 27/05/2009 - 22:49
Morty

Phyllostachysinfo-icon nigra woekert, alle leden van de phyllostachys doen dit.
De eindhoogte kan oplopen tot een meter of 6 of iets hoger onder optimale omstandigheden.

wo, 27/05/2009 - 23:18
Anoniem (anoniem geplaatst)

Phyllostachysinfo-icon nigra is bij mij een van de weinige Ph soorten die niet woekert. Nu betreft dit een Japanse import variëteit die ik lang geleden heb aangeschaft bij één van de eerste bamboe-importeurs in Nederland de firma Griffioen in Voorschoten. Ook met Ph. bambusioides 'Castellonis' heb ik tot nu toe geen last van wandelgedrag. Zelfs de variëteit Ph. aureosulcata 'Aureocaulis' gedraagt zich heel keurig in tegenstelling tot zijn woeste stamouder aureosulcata die er vrijwel onmiddelijk vandoor gaat. Andere Phyllostachyssoorten hier, die wel binnen kortere of langere tijd uitzwermen zijn vivax 'Aureocaulis', bisetti, en angusta. Vermoedelijk speelt ook de grondsoort en de standplaats een rol bij het wegloopgedrag van een soort.

za, 13/06/2009 - 23:44
Anoniem (anoniem geplaatst)

Beste Steef,

Wij hebben 4 van deze planten in de achtertuin staan, voorzien van een scherm in de grond van 30 cm. diepte. Na 4 jaar begonnen de tegels van ons terras (100 x 100 cm, van die hele zware gewapende betontegels) omhoog te komen. Bij het repareren van het terras bleek dat de bamboe toch voor zichzelf begonnen was, hele wortelstelsels hebben we onder het terras uit moeten laten graven. Dure grap dus.
Ik zou de bamboe dus maar goed omheinen en lekker diep. Een gewaarschuwd mens...

Groet,
Maggie

Onderwerp gesloten
Stel een tuinvraag