Hallo allemaal

2 berichten / 0 nieuw
Laatste bericht
#1 do, 14/07/2022 - 16:38
Leon groene vingers

Hallo allemaal

Ik hou van de natuur en wandel er graag in, tegelijk hou ik me bezig met macrofotografie, dus mijn tuin heeft een dubbele werking. Ik probeer graag nieuwe dingen uit zoals ananas op water ipv in de grond. Ik heb in mijn 142m2 tuin momenteel 2 hortensia's, 2 lavendel, een overwoekerende framboos, vlinderstruik, kruisbes, tamme braam, passievrucht, 2 bosbessen struiken, een witte en n blauwe druifrank staan, verders is de tuin wild gevuld met allerlei dahlia's en sierbloemen. Alles voor de bijen en andere insecten.

Ik woon in n wijk waar mensen liever tegels hebben, dus des te meer groen en bloemen bij mij in de tuin.

Binnen heb ik grotendeels palm achtigen en n paar succulenten staan. 3 Aloe vera's. 2 ananassen op water, een anturium op water en n Lantana Camara die t nu al 4 jaar mooi doet binnenshuis, want ik heb gemerkt dat ie t buiten niet zo lang volhoudt. Achter in de tuin, langs de muur van mijn schuur is een megagrote insectenhotel van bamboe en er hangt nog n kleintje aan de muur ook.

De reden dat ik naar dit forum ben gekomen is meer omdat ik 3-4 jaar geleden een 'plant' heb gekocht en geen flauw idee heb hoe dat ie heet en hoe ik m moet verzorgen. Ik ben op diverse fora geweest en heb t bij talloze bloemenzaken nagevraagd en niemand weet t. Dus ben heel benieuwd of hier iemand t weet, anders zal ik toch uit moet deien naar het buitenland om daar te vragen.

P.s. Ik heb n heel verwilderde tuin, niet zoals velen die liever alles in hokjes hebben. Bij mij groeit alles zoals t groeit en doe ik er niet al te veel onderhoudt aan. Dit lijken de vele vogels, die mijn tuin dagelijks bezoeken, fijn te vinden. 

do, 14/07/2022 - 21:54
GreenConnection

Leon, welkom op het forum! We zien graag foto's van je wilde tuin!

Onderwerp gesloten
Stel een tuinvraag