Japanse tuin

2 berichten / 0 nieuw
Laatste bericht
#1 wo, 04/07/2018 - 07:50
svenclemens

Japanse tuin

Dag allen,

Al jarenlang een fervent tuinier, en ik zag dat ik me hier in 2007 al eens geregistreerd had in verband met een kersenboom. Tijd dus voor een nieuwe impuls :-)

11 jaar verder en ook heel wat watertjes doorzwommen ondertussen. Momenteel de trotse eigenaars van een Japanse tuin die in het najaar 2015-voorjaar 2016 werd aangelegd.

Vaak vragen mensen me: waarom nu eigenlijk een Japanse tuin??? Voor mij persoonlijk gaat het vooral om de grote mate aan symboliek die er aan verbonden is. Enkele voorbeelden: bron van de waterval vertrekt uit het Oosten, stapstenen over de vijver doen nadenken over hoe je vooruit geraakt, stenen als bron van kracht, welkomstbomen en tsukubai aan de ingangen van de tuin om de bezoekers te 'zegenen', ...

De tuin heeft al een gouden medaille gekregen in de wedstrijd 'De Limburgse Tuinaannemer 2017-2018' in de categorie 250-1000 m² en strijdt nu mee in de wedstrijd van de 'Vlaamse Tuinaannemer'. Dit najaar weten we de uitslag...

Ik ga proberen nu hier terug wat actiever te zijn, maar ik wil jullie onderstaande foto's zeker niet onthouden:

wo, 04/07/2018 - 08:36
GreenConnection

Welkom terug, Sven Clemens! 

Prachtige foto's!  

Reactie toevoegen

Forum afbeelding
Meer informatie
  • Bestanden moeten kleiner zijn dan 10 MB.
  • Toegestane bestandstypen: png gif jpg jpeg.
  • Afbeeldingen worden passend gemaakt binnen: 800x800 pixels.
E-mail verificatie
Uw bericht wordt zonder verificatie niet getoond. Bestaande e-mailadressen van gebruikers worden niet geaccepteerd.
Er wordt een e-mail gezonden naar het e-mailadres die u hieronder invult. Klik op de in de e-mail vermelde verificatie link. Uw reactie zal worden gepubliceerd nadat u op de link in de e-mail heeft geklikt en daarmee de verificatie afrond.
Uw e-mailadres wordt niet openbaar en wordt alleen gebruikt voor de validatie op deze site.

Wilt u meer controle over de berichten die u toevoegt aan groeninfo.com - bijvoorbeeld geïnformeerd worden over nieuw geplaatste reacties bij uw bericht - raden wij u aan eerst een account aan te maken en in te loggen voordat u een bericht plaatst.
Account aanmaken | Inloggen

Gebruik minimaal 3 karakters voor de publicatienaam Alle berichten met bovenstaand e-mailadres worden gepubliceerd met de publicatienaam. Dit is een verplicht veld als het e-mailadres voor het eerst gebruikt. Laat leeg als u de publicatienaam wilt gebruiken welke u op een eerder moment heeft ingevoerd bij dit e-mailadres.
Stel een tuinvraag