Interessant plantje maar geen idee wat het is!?

6 berichten / 0 nieuw
Laatste bericht
#1 di, 18/04/2017 - 17:32
Sara87

Interessant plantje maar geen idee wat het is!?

Ik heb op mijn werk vorig jaar het volgende plantje gekregen (zie foto). Het heeft een stammetje en wortels die zichtbaar zijn. Eind vorig jaar zo rond novermber/december leek de plant gestorven, de bladeren waren bruin en geel en helemaal verlept. Ik was van plan de plant weg te gooien maar moest eerst de bladeren verwijderen. Gelukkig heb ik dat gedaan want onder de dorre bladeren groeide kennelijk al een tijdje een hele nieuwe groene, gezonde stengel. Nu met de lente is de stengel aan het openbreken en komen de bladeren er uit en ook maakt hij nu onderin het stammetje allemaal nieuwe groene plantjes aan. Kortom, ik vind het een enorm boeiende en interessante plant maar ik kan hem nergens op internet vinden wat het precies is. Hopelijk weet iemand van jullie het wel!

Interessant plantje maar geen idee wat het is!?
wo, 19/04/2017 - 11:35
GreenConnection

Philodendron soort, waarschijnlijk Philodendron 'Xanadu'. De juiste soort is pas vast te stellen als het blad volledig ontwikkeld is. NB. een mandje is bepaald niet een geschikte basis voor deze plant.

wo, 19/04/2017 - 21:32
Sara87

Hoi Greenconnection,
Dank je voor je reactie, ik ga even googlen. Wat zou je aanraden als pot? De plant stond in dit mandje toen ik hem kreeg en op zich doet hij het redelijk erin aangezien hij volledig is verwaarloosd voordat ik hem kreeg.

wo, 19/04/2017 - 21:44
GreenConnection

Je kunt hem oppotten in een kunststof pot met een sierpot eromheen. Gebruik goede potgrond.

wo, 19/04/2017 - 21:46
Sara87

Ik ben er uit! Dank je voor het wijzen in de goede richting Greenconnection. Het is niet de 'xanadu', maar de atom dwarf. Echt een hele leuke plant! De foto die ik hierbij stop is niet van mij overigens, maar van de rechtmatige eigenaar en gevonden via google :)

Interessant plantje maar geen idee wat het is!?
wo, 19/04/2017 - 22:21
GreenConnection

Mooi! Zoals ik al zei, is aan een opgerold blad de plant moeilijk te herkennen. Fijn dat je er uit bent!

Onderwerp gesloten