Of en wanneer drukfilter reinigen?

3 berichten / 0 nieuw
Laatste bericht
#1 di, 15/10/2019 - 15:19
John67

Of en wanneer drukfilter reinigen?

Ik zie dat het niet verstandig is om een drukfilter vaak te reinigen. Ik zal hem toch een keer schoon moeten maken. Wat is de beste tijd daarvoor?

za, 19/10/2019 - 10:42
René.W

Hallo John67,

Het is inderdaad niet verstandig om de drukfilter te vaak te reinigen. Ik zou adviseren om deze in het voor / najaar te reinigen. ( Mocht er véél vervuiling zijn b.v alg, zweefvuil e.d mag het ook wel tussendoor een keer ) ( Momenteel zou een goede periode zijn )

Ik neem aan dat er schuimmatten e.d in zitten, deze zou ik als ik u was schoonspoelen / uitwassen met vijverwater, zodat het grootste vuil eruit is. Bacteriën die hierop gevestigd zijn, worden dan minder verwijderd. Bij drukfilters is vaak maar minimaal bacteriën aanwezig. Ook is het verstandig om bacteriën toe te voegen na het schoonmaken van de filter.

Succes Groet René,

do, 31/10/2019 - 13:35
John67

Ik heb begrepen dat het drukfilter ook in de winter aan moet blijven. Mijn Velda Clear Control filter (denk iets van 40 liter) is ingegraven in mijn tuin. Hoe voorkom ik dat de boel bevriest? En dan bedoel ik aan- en afvoer filter en filter zelf.

Reactie toevoegen

Forum afbeelding
Meer informatie
  • Bestanden moeten kleiner zijn dan 10 MB.
  • Toegestane bestandstypen: png gif jpg jpeg.
  • Afbeeldingen worden passend gemaakt binnen: 800x800 pixels.
E-mail verificatie
Uw bericht wordt zonder verificatie niet getoond. Bestaande e-mailadressen van gebruikers worden niet geaccepteerd.
Er wordt een e-mail gezonden naar het e-mailadres die u hieronder invult. Klik op de in de e-mail vermelde verificatie link. Uw reactie zal worden gepubliceerd nadat u op de link in de e-mail heeft geklikt en daarmee de verificatie afrond.
Uw e-mailadres wordt niet openbaar en wordt alleen gebruikt voor de validatie op deze site.

Wilt u meer controle over de berichten die u toevoegt aan groeninfo.com - bijvoorbeeld geïnformeerd worden over nieuw geplaatste reacties bij uw bericht - raden wij u aan eerst een account aan te maken en in te loggen voordat u een bericht plaatst.
Account aanmaken | Inloggen

Gebruik minimaal 3 karakters voor de publicatienaam Alle berichten met bovenstaand e-mailadres worden gepubliceerd met de publicatienaam. Dit is een verplicht veld als het e-mailadres voor het eerst gebruikt. Laat leeg als u de publicatienaam wilt gebruiken welke u op een eerder moment heeft ingevoerd bij dit e-mailadres.
Stel een tuinvraag