Of en wanneer drukfilter reinigen?

3 berichten / 0 nieuw
Laatste bericht
#1 di, 15/10/2019 - 15:19
John67

Of en wanneer drukfilter reinigen?

Ik zie dat het niet verstandig is om een drukfilter vaak te reinigen. Ik zal hem toch een keer schoon moeten maken. Wat is de beste tijd daarvoor?

za, 19/10/2019 - 10:42
René.W

Hallo John67,

Het is inderdaad niet verstandig om de drukfilter te vaak te reinigen. Ik zou adviseren om deze in het voor / najaar te reinigen. ( Mocht er véél vervuiling zijn b.v alg, zweefvuil e.d mag het ook wel tussendoor een keer ) ( Momenteel zou een goede periode zijn )

Ik neem aan dat er schuimmatten e.d in zitten, deze zou ik als ik u was schoonspoelen / uitwassen met vijverwater, zodat het grootste vuil eruit is. Bacteriën die hierop gevestigd zijn, worden dan minder verwijderd. Bij drukfilters is vaak maar minimaal bacteriën aanwezig. Ook is het verstandig om bacteriën toe te voegen na het schoonmaken van de filter.

Succes Groet René,

do, 31/10/2019 - 13:35
John67

Ik heb begrepen dat het drukfilter ook in de winter aan moet blijven. Mijn Velda Clear Control filter (denk iets van 40 liter) is ingegraven in mijn tuin. Hoe voorkom ik dat de boel bevriest? En dan bedoel ik aan- en afvoer filter en filter zelf.

Onderwerp gesloten