Kent u deze cactus?

6 berichten / 0 nieuw
Laatste bericht
#1 do, 04/02/2016 - 22:23
amaryllislover

Kent u deze cactus?

Beste forumleden, kent u deze cactus? Ik heb die op het tuincentrum gekocht en toen was er geen kaartje bij. Ik vond hem heel mooi en heb hem mee naar huis genomen :-) Hij is goed aan het groeien maar ik weet nog steeds niet welk soort het is! Sommige cactussoorten krijgen bloemen, maar bij deze heb ik nooit bloemen gezien. Het zou leuk zijn als die een keertje bloemen krijgt maar zo vind ik hem al mooi genoeg, vindt u niet? Bij voorbaat dank!

Kent u deze cactus?
do, 04/02/2016 - 23:18
GreenConnection

opuntia subulata f. monstruosa. Zet de plant op de lichtste plek voor het raam om spichtige groei te voorkomen. Monstreuze vormen bloeien zelden of nooit.

do, 04/02/2016 - 23:34
amaryllislover

Super! Reuzebedankt! Ik had al een vermoeden dat het om een opuntia ging, maar er zijn zooooo veel soorten cacti en suculenten... Hij staat op het lichtste plek mogelijk thuis, en krijgt zelfs middagzon. Het is wel moeilijk om genoeg (zon)licht te bieden voor een aantal planten, vooral in de winter :-( Ik zal mijn opuntia (hé hé, eindelijk een naam :) nogmaals bedankt! ) in de zomer bij mooi weer buiten zetten, maar dan moet ik natuurlijk uitkijken dat hij niet te veel regenwater krijgt... Gracias!

vr, 05/02/2016 - 19:51
RdB

En voorzichtig wennen aan de buitenzon, anders verbrand hij net zo goed als elke andere plant
Ruud

za, 06/02/2016 - 16:30
amaryllislover

Hoi Ruud, Zal ik doen, bedankt! Ik heb nog een vraagje: weten jullie hoe groot deze opuntia wordt? Ik heb nog een opuntia, een vijgcactus. Die heb ik wel buiten staan, ik breng het alleen binnen als het veel regent. Dit om te voorkomen dat het gaat rotten. Ik hoop dat het gaat bloeien in de zomer want dit soort bloeit wel.

ma, 08/02/2016 - 09:20
RdB

Daar waar sommige vijgcactussen echt meters hoog kunnen worden blijft dit een kleintje. Slechts zelden zie je een foto van een 'reus' van 50cm of meer.
Ruud

Onderwerp gesloten