paddestoel zonder naam

7 berichten / 0 nieuw
Laatste bericht
#1 wo, 03/01/2007 - 23:50
nicole34bi

paddestoel zonder naam

Nog een mooie paddestoel, ik denk sinds het vorige antwoord: een saphrofyt. Enfin, ik heb er maar 1 foto van, maar als dat niet genoeg is , ga ik nog wel een fototje maken.

paddestoel zonder naam
do, 04/01/2007 - 22:51
Anoniem (anoniem geplaatst)

Graag nog een foto maar dan met het steeltje en de (eventuele) manchet er goed op. Verder helpt andere info zoals waar de paddestoel groeit, is de boom levend of dood etc.

Ruud

ma, 08/01/2007 - 00:51
nicole34bi

En hoe meer ik door het bos loop, hoe meer ik van dit soort paddestoelen zie , er zijn er erg veel van. De hoed is een beetje doorzichtig. Wat een mooi paddestoeljaar, en wat jammer dat ik er zo weinig vanaf weet. wat is een zwam eigenlijk? nou ja, ik hoop dat jullie de naam weten.

paddestoel zonder naam
di, 09/01/2007 - 15:40
birdwatcher

dit is een zwavelkopje
groet Dirk.

wo, 10/01/2007 - 23:16
Anoniem (anoniem geplaatst)

Tje, het herkennen van paddestoelne van alleen een foto is erg lastig. Ik ben het in ieder geval niet eens met Bird. Zwavelkopjes (althans de veelvoorkomende gewone en rode) groeien in bundels en lijken ook niet. Voor de wel alleen groeiende Stinkzwavelkop(Psilocybe radicosa) is het bomenlijk te vers naar mijn smaak, die groeit meestal op veel verder verrotte stronken. Helaas heb ik ook zo gauw niet een andere naam voor je. Wel een suggestie: ga eens op pad met een paddestoelenboek, daar heb je in het veld meer aan en bovendien kan je dan voelen, knijpen, ruiken, proeven etc.

Op de volgende site vind je een aantal foto's:

https://tinyurl.com/yyxlsjwc

M.vr.g.r,

Ruud

Nou ja, als ik zou moeten gokken (maar ik kan de steel niet zien en ook de aanhechting van de lamellen niet): een hertenzwam uit het geslacht Pluteus.

do, 11/01/2007 - 00:03
nicole34bi

Ja , je hebt gelijk en ik heb ook zo'n paddestoelenboek bij me, maar dan weet ik het nog niet: De geur, om maar eens wat te noemen, zou op Jodium lijken. Ik heb er samen met de buurhond aangesnuffeld, maar geen jodium lucht. Ik denk dat het aardige van dit forum is dat je al corresponderend leert wat belangrijk is bij determinatie, door de discussie te volgen. ook heb ik net het woord "saphrofyt" aan mijn vocabulair toegevoegd, want zo worden de paddestoelen dan ingedeeld. Nog maar een fototje erbij , dit is een groepje wat ernaast staat: Hetzelfde kleurverloop van oranje in het midden naar lichtgeel naar buiten.

paddestoel zonder naam
do, 11/01/2007 - 12:49
Anoniem (anoniem geplaatst)

Dit lijkt mij wel Rode Zwavelhoed.

Ruud

Onderwerp gesloten
Stel een tuinvraag