plant uit Turkije

3 berichten / 0 nieuw
Laatste bericht
#1 di, 19/05/2009 - 01:39
izaakvancr

plant uit Turkije

Enkele jaren geleden kochten we in Alanya in Turkije een plant die daar vaak in tuinen staat. De struik wordt ongeveer twee meter hoog en houdt het hele jaar blad.
Bijzonder aan deze plant zijn de bloemen die 's avonds en 's nachts een zware zoete geur geven. De bloemen zijn groengele kokertjes van ongeveer twee centimeter lang.
Het is een welige groeier en bloeier, die overigens slecht tegen kou kan. Ik heb ontdekt dat +4 graden Celcius echt de ondergrens is. Gelukkig laat hij zich heel makkelijk stekken van jonge scheuten.
Heel benieuwd naar jullie reactie en groeten, Izaak

plant uit Turkije
di, 19/05/2009 - 20:46
tommie

Het gaat hier om de cestrum nocturnum. Ongeveer 10 jaar geleden heb ik zaad meegenomen van Rhodos en sindsdien veel plezier gehad van de ene plant, die dit opgeleverd heeft. Het is een zeer kwetsbare plant, die afgelopen winter helaas bij mij gesneuveld is. Hoewel ze in Nederland moeilijk te krijgen zijn, wil ik toch weer proberen om eentje aan te schaffen. Het stekken van jonge scheuten is mij nooit gelukt. De nachtelijke geur is inderdaad indringend en bedwelmend.
JohnA

za, 23/05/2009 - 21:53
izaakvancr

Beste John/Tommy, geweldig bedankt voor je reactie. Heb je belangstelling voor een nakomeling van mijn plant? Reageer dan via mijn email-adres: aanzetathetnet [dot] nl

Onderwerp gesloten