Wat voor hortensia is dit

5 berichten / 0 nieuw
Laatste bericht
#1 zo, 28/06/2020 - 16:53
archiwol

Wat voor hortensia is dit

Een aantal jaren geleden heb ik twee soorten hortensias geplant in de voortuin. ze staan onder bomen op droge zandgrond en krijgen nauwelijks zon. De ene soort, de boerenhortensia (macrophylla), groeit nauwelijks en produceert weing bloemen. Van de andere soort zou ik er graag meer van willen planten, die doen het beter maar ik weet de naam niet. Hortensias houden niet van droge grond maar deze doen het redelijk. Van eikenblad hortensias wordt wel vermeld dat deze tegen droogte kan, maar van een type zoals op de foto lees ik dat nergens. Het blad is glad, niet behaard en redelijk lichtgroen van kleur. De bloemen worden niet zo groot maar dat zal wel aan de standplaats liggen.

zo, 28/06/2020 - 19:23
GreenConnection

Dit is een Hydrangeainfo-icon macrophylla (Teller groep), randbloeiende hortensia. 

zo, 28/06/2020 - 19:50
peterplant

Is moeilijk te zien, maar het zou ook een Hydrangeainfo-icon serrata ras kunnen zijn. Die kunnen wel wat meer droogte verdragen. 

ma, 29/06/2020 - 19:48
archiwol

Ik ben op internet niet tegengekomen dat een serrata beter tegen droogte kan maar als dat zo is zou die het kunnen zijn

ma, 29/06/2020 - 22:19
peterplant

Het is zo.

Reactie toevoegen

Forum afbeelding
Meer informatie
  • Bestanden moeten kleiner zijn dan 10 MB.
  • Toegestane bestandstypen: png gif jpg jpeg.
  • Afbeeldingen worden passend gemaakt binnen: 800x800 pixels.
E-mail verificatie
Uw bericht wordt zonder verificatie niet getoond. Bestaande e-mailadressen van gebruikers worden niet geaccepteerd.
Er wordt een e-mail gezonden naar het e-mailadres die u hieronder invult. Klik op de in de e-mail vermelde verificatie link. Uw reactie zal worden gepubliceerd nadat u op de link in de e-mail heeft geklikt en daarmee de verificatie afrond.
Uw e-mailadres wordt niet openbaar en wordt alleen gebruikt voor de validatie op deze site.

Wilt u meer controle over de berichten die u toevoegt aan groeninfo.com - bijvoorbeeld geïnformeerd worden over nieuw geplaatste reacties bij uw bericht - raden wij u aan eerst een account aan te maken en in te loggen voordat u een bericht plaatst.
Account aanmaken | Inloggen

Gebruik minimaal 3 karakters voor de publicatienaam Alle berichten met bovenstaand e-mailadres worden gepubliceerd met de publicatienaam. Dit is een verplicht veld als het e-mailadres voor het eerst gebruikt. Laat leeg als u de publicatienaam wilt gebruiken welke u op een eerder moment heeft ingevoerd bij dit e-mailadres.
Stel een tuinvraag