Wie herkent deze klimplant?

3 berichten / 0 nieuw
Laatste bericht
#1 zo, 24/08/2008 - 14:56
Sanny

Wie herkent deze klimplant?

We hebben 2 van deze klimplanten in onze tuin en ze groeien erg snel. Er komen witte bloemen aan die bloeien in juni/juli. Kan iemand ons vertellen hoe deze plant heet en hoe kan ik hem een beetje in toom houden?

Wie herkent deze klimplant?
zo, 24/08/2008 - 15:30
Anoniem (anoniem geplaatst)

Hydrangeainfo-icon anomala ssp.petiolaris, klimhortensia.
Heel eenvoudig door snoeien in toom te houden.

zo, 24/08/2008 - 18:09
paulusdetuinkabouter

Dit is de klimhortensia. De klimhortensia (Hydrangeainfo-icon anomala ssp. petiolaris) is inheems in delen van Japan en Noordoost-Azië. Daar groeit de klimhortensia in bomen en over rotsen. De klimhortensia behoort tot de familie van de Hydrangeaceaeinfo-icon. Een klimhortensia heeft groot, min of meer ovaal blad dat langs de randen getand is. In de zomer is deze klimplant getooid met grote schermen witte bloemen. De witte bloemen langs de randen springen het meest in het oog. Ze zijn steriel en bedoeld om insecten aan te lokken. In het centrum staan meer groen getinte bloemen, die vruchtbaar zijn.
Een klimhortensia groeit graag langs een beschaduwde muur
Deze opbouw van fertiele en steriele bloemen wordt ook wel 'lacecap' genoemd.

Een klimhortensia stelt geen buitengewone eisen aan de samenstelling van de grond. Op alle gronden, mits niet te zwaar, groeit hij prima. Na het planten duurt het geruime tijd voor een klimhortensia zijn weg naar boven vindt, maar als hij eenmaal groeit, kan een hoogte van maximaal twintig meter worden bereikt. Naast hoogtegroei groeit deze hortensia ook flink in de breedte. Een klimhortensia kan in het begin het beste worden geleid: spreid de scheuten over de te bedekken muur en zet ze aan de muur vast. Later hoeft er niet meer te worden geleid, een klimhortensia is zelfhechtend.
De klimhortensia is zelfhechtend
De aanhechting met hechtwortels zal uw muur echter niet kapotmaken.

Groet,

Paul

Onderwerp gesloten
Stel een tuinvraag