Wie weet de naam van dit leuke plantje?

7 berichten / 0 nieuw
Laatste bericht
#1 di, 26/06/2018 - 09:08
Libosa

Wie weet de naam van dit leuke plantje?

Onlangs dit leuke plantje gekocht, wat ook heerlijk geurt.
In de winkel wist men de naam niet en ook in een andere plantenzaak, die dit plantje verkocht, moest men het antwoord schuldig blijven.
Bij het zoeken op Internet kom ik steeds bij Isotoma uit, maar volgens de informatie is dat een bodembedekkertje van hooguit 5 cm, terwijl dit plantje inmiddels al zo'n 35 cm hoog is.
Wie weet de naam?

Groetjes Lily

di, 26/06/2018 - 09:37
@albert
di, 26/06/2018 - 10:39
Libosa

Bedankt voor je antwoord en ik heb het even opgezocht om toch weer uit te komen op Isotoma en als bodembedekkertje van hooguit 5 cm en dit plantje groeit nog steeds en is inmiddels 35 cm.
Nog wat verder gezocht op basis van Laurentiainfo-icon om uit te komen op Solenopsis axillaris, ook wel Isotoma Tristar genoemd en die wordt wel hoger.
Dus bedankt voor je antwoord, want ik heb nu eindelijk de naam gevonden :D
Ik vind het echt een heel leuk en heerlijk geurend plantje, vraagt wel veel water, maar dan heb je ook wat.
Jammer genoeg niet winterhard, maar als ik het zo bekijk, zaait het zich wel goed uit, want ik wil hem graag in de tuin houden.

Nogmaals bedankt en groetjes Lily

di, 26/06/2018 - 10:50
@albert

ik heb hem al enkele jaren, en vang het zaad op om volgend jaar in de koude kas voor te zaaien.bij mij begint hij nu net te bloeien

di, 26/06/2018 - 11:02
Libosa

Leuk om te lezen, dat jij het ook graag in de tuin hebt, maar ik vind het dan ook echt een pareltje, wat heel makkelijk groeit en rijk bloeit. Ik kan het nooit nalaten om in het voorbijgaan even aan de bloemetjes te ruiken ;)
Ik ga het zaad ook opvangen om volgend jaar weer te zaaien, maar als het nu pas begint te bloeien, duurt het ontkiemen en groei dan zo lang?

Groetjes Lily

di, 26/06/2018 - 13:34
@albert

hij is wat traag, maar de meeste zaden kiemen , dus je kunt er volgend jaar een tuin van vol hebben

di, 26/06/2018 - 14:50
Libosa

Lijkt me heel mooi in mijn bijzondere voortuin, ahum...
Een zwaar verwaarloosde tuin, waar alleen wat van te maken valt voor heeel veel geld, maar ik schijn er toch wel iets van te maken, want nu al 2x een compliment gekregen over de voortuin. Deze leuke blauwe sterretjes zullen er zeker niet misstaan ;)

Nogmaals vriendelijk bedankt voor je reacties!

Groetjes Lily

Onderwerp gesloten
Stel een tuinvraag