Alocasia Portodora, dringend advies nodig!

8 berichten / 0 nieuw
Laatste bericht
#1 za, 11/03/2017 - 18:40
Samsam

Alocasia Portodora, dringend advies nodig!

Een tijdje terug heeft mijn alocasia een nieuw blad gevormd. Dit nieuwe blad groeit nog steeds flink. Een paar dagen terug hing het oudste blad ineens slap. Ik heb toen water gegeven omdat ik dacht dat de plant meer water nodig zou hebben met een extra blad erbij. De plant knapte gelukkig weer op. Nu ongeveer 3 dagen later gaat het oude blad weer slap hangen. Nu reageert de plant niet meer op extra water. Toen ik wat beter keek zag ik dat de steel is verschrompeld en haast verrot lijkt! De andere bladstelen mankeren niets voor zover ik kan zien. De pot heeft een gat aan de onderkant, zodat het teveel aan water weg kan. Er is nu alleen geen water uit gekomen, dus ik denk dat ik niet teveel water heb gegeven (?). Wat kan er aan de hand zijn? Het wordt steeds erger! Hoort het oudste blad af te sterven wanneer er een nieuw blad is gevormd? De plant heeft maar drie bladeren.. Wat kan ik nu het beste doen? Is er überhaupt iets te doen?

Alocasia Portodora, dringend advies nodig!
za, 11/03/2017 - 18:34
Samsam

Hierbij een foto van de hele plant

Alocasia Portodora, dringend advies nodig!
za, 11/03/2017 - 18:51
GreenConnection

Helaas, in huisomstandigheden, zal deze plant niet meer dan 3 bladeren kunnen dragen. Bij het vormen van een nieuw blad wordt het oudste afgestoten. Waar je wel op kunt letten is de grootte van de pot en de plaats naast de cv, Stralingswarmte is niet erg bevorderlijk voor de plant.

za, 11/03/2017 - 19:10
Samsam

Oh dat heb ik nooit geweten! Dat is wel erg jammer.. Ik ga de plant in een grotere pot zetten. De verwarming naast de plant staat niet aan. Dit is de enige plek waar de plant veel licht kan krijgen.

za, 11/03/2017 - 22:57
Batdah

De pot is zeker te klein, en deze heeft veel water nodig.

za, 11/03/2017 - 23:53
Samsam

Bedankt voor de reacties. Als ik de plant dan in een flinke pot zet, heb ik dan nog kans dat de plant meer blad kan houden? Of is dat gewoon onmogelijk en moet ik meerdere planten in één pot houden?

zo, 12/03/2017 - 00:21
Batdah

De plant zal echt wel voller worden al is het maar door het toenemend aantal zijscheuten ik heb deze ook ooit gehad lang geleden en ik heb deze weleens moeten splitsen omdat ze te breed was geworden. Ik weet heel zeker dat er mer dan 3 bladeren aan waren in ieder geval een aantal maal 3!
En nogmaals de plant heft veel water nodig en eenmaal aan de groei ook voeding. Van nature groeit deze langs slootkanten en rivierbeddingen laat ze nooit uitdrogen!,

zo, 12/03/2017 - 00:43
Samsam

Fijn, toch nog hoop op een volle plant! Ik was langzaam aan het uitzoeken hoeveel water de plant nodig zou hebben nu hij goed begint te groeien. Fijn om te weten dat hij veel water nodig heeft. Ik besproei hem ook dagelijks.

Onderwerp gesloten
Stel een tuinvraag