Avocado plant verzorging

3 berichten / 0 nieuw
Laatste bericht
#1 di, 12/06/2018 - 09:57
Aldro

Avocado plant verzorging

Hallo,

Mijn avocado plantje is nu een jaartje oud en 40 cm hoog. Tot nu toe heeft ie altijd weinig verzorging nodig gehad; lichte standplaats en een beetje water. De laatste weken zijn er veel bladeren bijgekomen en ziet ie er goed uit. Ik vind echter dat de stam een beetje scheef staat en ik vraag me af of de bladeren niet te zwaar worden. Wat is de volgende stap? Verpotten en/of snoeien? Hoe kan ik het plantje het beste snoeien?

Alle tips en advies zijn welkom. :)

di, 12/06/2018 - 10:44
GreenConnection

Avocado wordt van nature een boom. Je kunt wel de top eruit halen, maar dan zal de plant zich vertakken, maar toch weer omhoog groeien. Zie het maar als een tijdelijke plant voor in huis.

vr, 15/06/2018 - 08:59
GreenConnection

@Aldro: mee eens?

Reactie toevoegen

Forum afbeelding
Meer informatie
  • Bestanden moeten kleiner zijn dan 10 MB.
  • Toegestane bestandstypen: png gif jpg jpeg.
  • Afbeeldingen worden passend gemaakt binnen: 800x800 pixels.
E-mail verificatie
Uw bericht wordt zonder verificatie niet getoond. Bestaande e-mailadressen van gebruikers worden niet geaccepteerd.
Er wordt een e-mail gezonden naar het e-mailadres die u hieronder invult. Klik op de in de e-mail vermelde verificatie link. Uw reactie zal worden gepubliceerd nadat u op de link in de e-mail heeft geklikt en daarmee de verificatie afrond.
Uw e-mailadres wordt niet openbaar en wordt alleen gebruikt voor de validatie op deze site.

Wilt u meer controle over de berichten die u toevoegt aan groeninfo.com - bijvoorbeeld geïnformeerd worden over nieuw geplaatste reacties bij uw bericht - raden wij u aan eerst een account aan te maken en in te loggen voordat u een bericht plaatst.
Account aanmaken | Inloggen

Gebruik minimaal 3 karakters voor de publicatienaam Alle berichten met bovenstaand e-mailadres worden gepubliceerd met de publicatienaam. Dit is een verplicht veld als het e-mailadres voor het eerst gebruikt. Laat leeg als u de publicatienaam wilt gebruiken welke u op een eerder moment heeft ingevoerd bij dit e-mailadres.
Stel een tuinvraag