Blad van palm ziet er plotseling ongezond uit

5 berichten / 0 nieuw
Laatste bericht
#1 zo, 04/11/2018 - 11:35
AnneBerkh

Blad van palm ziet er plotseling ongezond uit

Beste lezer,

Deze palm (?) heeft het een jaar heel goed gedaan. Dus de standplaats is wel goed. Maar opeens ziet het blad er niet meer zo goed uit. Ik weet niet goed hoe ik het moet omschrijven Het blad is een beetje gebobbeld. Ik weet niet of het ermee te maken heeft maar dit is gebeurd korte tijd nadat ik de plant had omgekeerd. Heeft iemand misschien een idee wat er met de plant aan de hand kan zijn?

zo, 04/11/2018 - 11:40
AnneBerkh

Nog een foto van het blad.

zo, 04/11/2018 - 11:50
GreenConnection

Als het een van de oudere bladeren is, kan het gewoon afsterven. Een blad gaat niet eeuwig mee en wordt op den duur vervangen door jongere bladeren. Door het draaien van de plant komt dit niet. 

zo, 04/11/2018 - 17:58
AnneBerkh

Hallo Greenconnection,

Vriendelijk dank voor uw reactie. Maar het gaat niet om slechts één ouder blad. Bijna ál het oudere blad ziet er plotseling ongezonder uit dan een paar weken geleden. Het is jammer dat het op de foto's niet zo goed overkomt. Omdat u de plant niet kent kunt u het verschil met een maand geleden natuurlijk niet zien. Maar een kennis van mij die de plant kent zag ook dat hij er niet zo gezond uitziet. Misschien komt het omdat de plant de laatste tijd een stuk minder (zon)licht krijgt? Mijn asparagusinfo-icon densiflorus 'sprengeri' heeft opeens ook weer veel meer gele blaadjes. Dat gebeurt eigenlijk elk najaar.

zo, 04/11/2018 - 21:02
GreenConnection

Deze periode van kortere dagen is altijd moeilijk voor veel planten. Daarnaast wordt de lucht droger doordat de kachel al aangaat. Palmen kunnen daar veelal wel tegen, maar het blijft schipperen met de watergift. Minder licht zou minder waterbehoefte met zich meebrengen, maar de drogere lucht in de kamer heft dat weer op. Ik zou toch maar eens de kluit bekijken of er niet meer waterbehoefte is.

Reactie toevoegen

Forum afbeelding
Meer informatie
  • Bestanden moeten kleiner zijn dan 10 MB.
  • Toegestane bestandstypen: png gif jpg jpeg.
  • Afbeeldingen worden passend gemaakt binnen: 800x800 pixels.
E-mail verificatie
Uw bericht wordt zonder verificatie niet getoond. Bestaande e-mailadressen van gebruikers worden niet geaccepteerd.
Er wordt een e-mail gezonden naar het e-mailadres die u hieronder invult. Klik op de in de e-mail vermelde verificatie link. Uw reactie zal worden gepubliceerd nadat u op de link in de e-mail heeft geklikt en daarmee de verificatie afrond.
Uw e-mailadres wordt niet openbaar en wordt alleen gebruikt voor de validatie op deze site.

Wilt u meer controle over de berichten die u toevoegt aan groeninfo.com - bijvoorbeeld geïnformeerd worden over nieuw geplaatste reacties bij uw bericht - raden wij u aan eerst een account aan te maken en in te loggen voordat u een bericht plaatst.
Account aanmaken | Inloggen

Gebruik minimaal 3 karakters voor de publicatienaam Alle berichten met bovenstaand e-mailadres worden gepubliceerd met de publicatienaam. Dit is een verplicht veld als het e-mailadres voor het eerst gebruikt. Laat leeg als u de publicatienaam wilt gebruiken welke u op een eerder moment heeft ingevoerd bij dit e-mailadres.