Blad van palm ziet er plotseling ongezond uit

5 berichten / 0 nieuw
Laatste bericht
#1 zo, 04/11/2018 - 11:35
AnneBerkh

Blad van palm ziet er plotseling ongezond uit

Beste lezer,

Deze palm (?) heeft het een jaar heel goed gedaan. Dus de standplaats is wel goed. Maar opeens ziet het blad er niet meer zo goed uit. Ik weet niet goed hoe ik het moet omschrijven Het blad is een beetje gebobbeld. Ik weet niet of het ermee te maken heeft maar dit is gebeurd korte tijd nadat ik de plant had omgekeerd. Heeft iemand misschien een idee wat er met de plant aan de hand kan zijn?

zo, 04/11/2018 - 11:40
AnneBerkh

Nog een foto van het blad.

zo, 04/11/2018 - 11:50
GreenConnection

Als het een van de oudere bladeren is, kan het gewoon afsterven. Een blad gaat niet eeuwig mee en wordt op den duur vervangen door jongere bladeren. Door het draaien van de plant komt dit niet. 

zo, 04/11/2018 - 17:58
AnneBerkh

Hallo Greenconnection,

Vriendelijk dank voor uw reactie. Maar het gaat niet om slechts één ouder blad. Bijna ál het oudere blad ziet er plotseling ongezonder uit dan een paar weken geleden. Het is jammer dat het op de foto's niet zo goed overkomt. Omdat u de plant niet kent kunt u het verschil met een maand geleden natuurlijk niet zien. Maar een kennis van mij die de plant kent zag ook dat hij er niet zo gezond uitziet. Misschien komt het omdat de plant de laatste tijd een stuk minder (zon)licht krijgt? Mijn asparagusinfo-icon densiflorus 'sprengeri' heeft opeens ook weer veel meer gele blaadjes. Dat gebeurt eigenlijk elk najaar.

zo, 04/11/2018 - 21:02
GreenConnection

Deze periode van kortere dagen is altijd moeilijk voor veel planten. Daarnaast wordt de lucht droger doordat de kachel al aangaat. Palmen kunnen daar veelal wel tegen, maar het blijft schipperen met de watergift. Minder licht zou minder waterbehoefte met zich meebrengen, maar de drogere lucht in de kamer heft dat weer op. Ik zou toch maar eens de kluit bekijken of er niet meer waterbehoefte is.

Onderwerp gesloten