Bovenste blad Madagascar Jewel/Euphorbia Leuconeura verkleurd

5 berichten / 0 nieuw
Laatste bericht
#1 zo, 02/05/2021 - 08:49
Margootjes

Bovenste blad Madagascar Jewel/Euphorbia Leuconeura verkleurd

Zoals te zien is op de foto's verkleurd het bovenste blad, dan zal er vast iets niet goed gaan.

Hoop dat iemand mij kan vertellen wat er mis gaat. Stond een hele tijd op een vensterbank op het oosten, na een tijdje hier op het zuid/westen gezet op de vensterbank. Laat 'm af en toe wat drinken zodat 'ie zelf kan bepalen hoeveel 'ie binnenkrijgt door 'm even in een laagje water te zetten. Vind de overgang van kweek/stek (veel water) naar volwassen (weinig water) ook vrij lastig. Is deze nu volwassen (cm of 15 hoog vanaf de grond tot hoogste blad). Verder sproei ik de plant regelmatig, niet als het zonnetje er op schijnt uiteraard. Heb ik 'm te vaak verplaatst, teveel water gegeven, kan hij niet tegen voeding, te weinig water, wat kan het zijn? 

Hoop op de gouden tip! Want ben er ook nog een aantal aan het kweken, dan kan ik deze ook de juiste verzorging geven. Zo'n leuk plantje!

(Geen beestjes gespot overigens, heb alleen af en toe rouwvliegjes, maar die lijk ik al wat meer onder controle te hebben met behulp van aaltjes, kaneel en neemolie)

Groetjes,

Margot!

Plant in het geheel
Bovenkant blad
Onderkant blad
zo, 02/05/2021 - 08:54
Margootjes

Nog 1 foto van de bovenkant van het aangedane blad, misschien iets duidelijker te zien hoe die eraan toe is, overigens lijkt de rest wel redelijk gezond, op een andere bovenste blaadje na :(

Geel blad met vlekken
zo, 02/05/2021 - 11:27
GreenConnection

Mogelijk is er tijdens de vorming van dit ene blad iets misgegaan met de watervoorziening. De rest ziet er gezond uit, dus ik zou me voorlopig geen zoregn maken.

zo, 02/05/2021 - 12:04
Margootjes

Ah oke, dat is geruststellend. Er is ook alweer een nieuw blad onderweg :)
Alleen... is deze plant nu 'volwassen' en moet ik de watergift langzaam afbouwen? Of gewoon zoals ik al deed, zelf laten drinken van onderaf, dat is altijd goed toch? Probeer de juiste verzorging een beetje uit te zoeken voor dit plantje..

zo, 02/05/2021 - 18:46
GreenConnection

Het plantje bevindt zich nog in de categorie jonge planten. Er is nog nauwelijks stamvorming.

Onderwerp gesloten