Bovenste blad Madagascar Jewel/Euphorbia Leuconeura verkleurd

5 berichten / 0 nieuw
Laatste bericht
#1 zo, 02/05/2021 - 08:49
Margootjes

Bovenste blad Madagascar Jewel/Euphorbia Leuconeura verkleurd

Zoals te zien is op de foto's verkleurd het bovenste blad, dan zal er vast iets niet goed gaan.

Hoop dat iemand mij kan vertellen wat er mis gaat. Stond een hele tijd op een vensterbank op het oosten, na een tijdje hier op het zuid/westen gezet op de vensterbank. Laat 'm af en toe wat drinken zodat 'ie zelf kan bepalen hoeveel 'ie binnenkrijgt door 'm even in een laagje water te zetten. Vind de overgang van kweek/stek (veel water) naar volwassen (weinig water) ook vrij lastig. Is deze nu volwassen (cm of 15 hoog vanaf de grond tot hoogste blad). Verder sproei ik de plant regelmatig, niet als het zonnetje er op schijnt uiteraard. Heb ik 'm te vaak verplaatst, teveel water gegeven, kan hij niet tegen voeding, te weinig water, wat kan het zijn? 

Hoop op de gouden tip! Want ben er ook nog een aantal aan het kweken, dan kan ik deze ook de juiste verzorging geven. Zo'n leuk plantje!

(Geen beestjes gespot overigens, heb alleen af en toe rouwvliegjes, maar die lijk ik al wat meer onder controle te hebben met behulp van aaltjes, kaneel en neemolie)

Groetjes,

Margot!

Plant in het geheel
Bovenkant blad
Onderkant blad
zo, 02/05/2021 - 08:54
Margootjes

Nog 1 foto van de bovenkant van het aangedane blad, misschien iets duidelijker te zien hoe die eraan toe is, overigens lijkt de rest wel redelijk gezond, op een andere bovenste blaadje na :(

Geel blad met vlekken
zo, 02/05/2021 - 11:27
GreenConnection

Mogelijk is er tijdens de vorming van dit ene blad iets misgegaan met de watervoorziening. De rest ziet er gezond uit, dus ik zou me voorlopig geen zoregn maken.

zo, 02/05/2021 - 12:04
Margootjes

Ah oke, dat is geruststellend. Er is ook alweer een nieuw blad onderweg :)
Alleen... is deze plant nu 'volwassen' en moet ik de watergift langzaam afbouwen? Of gewoon zoals ik al deed, zelf laten drinken van onderaf, dat is altijd goed toch? Probeer de juiste verzorging een beetje uit te zoeken voor dit plantje..

zo, 02/05/2021 - 18:46
GreenConnection

Het plantje bevindt zich nog in de categorie jonge planten. Er is nog nauwelijks stamvorming.

Reactie toevoegen

Forum afbeelding
Meer informatie
  • Bestanden moeten kleiner zijn dan 10 MB.
  • Toegestane bestandstypen: png gif jpg jpeg.
  • Afbeeldingen worden passend gemaakt binnen: 800x800 pixels.
E-mail verificatie
Uw bericht wordt zonder verificatie niet getoond. Bestaande e-mailadressen van gebruikers worden niet geaccepteerd.
Er wordt een e-mail gezonden naar het e-mailadres die u hier invult. Klik op de in de e-mail vermelde verificatie link. Uw reactie zal worden gepubliceerd nadat u op de link in de e-mail heeft geklikt en daarmee de verificatie afrond.
Uw e-mailadres wordt niet openbaar en wordt alleen gebruikt voor de validatie op deze site.

Wilt u meer controle over de berichten die u toevoegt aan groeninfo.com - bijvoorbeeld geïnformeerd worden over nieuw geplaatste reacties bij uw bericht - raden wij u aan eerst een account aan te maken en in te loggen voordat u een bericht plaatst.
Account aanmaken | Inloggen

Gebruik minimaal 3 karakters voor de publicatienaam Alle berichten met bovenstaand e-mailadres worden gepubliceerd met de publicatienaam. Dit is een verplicht veld als het e-mailadres voor het eerst gebruikt. Laat leeg als u de publicatienaam wilt gebruiken welke u op een eerder moment heeft ingevoerd bij dit e-mailadres.