buigende stengels Strelitzia Reginae

3 berichten / 0 nieuw
Laatste bericht
#1 ma, 23/04/2018 - 17:09
San (anoniem geplaatst)

buigende stengels Strelitzia Reginae

Goedemiddag! Ik ben nieuw hier op dit forum, dus ik weet niet of ik een nieuw topic moet aanmaken of dat ik mijn vraag hieronder mag posten, aangezien mijn vraag ook over de Strelitzia Reginae gaat? Het het me dus weten als ik dit anders moet doen!

Sinds een paar maanden ben ik de trotse eigenaar van een grote strelitzia reginae (2,20m hoog). De eerste paar maanden stond hij er top bij en inmiddels heeft hij ook al 6 bloemen (met nog 2 onderweg), maar sinds een week of 2 zijn de helft van de stengels van de bladeren gebogen (allemaal naar 1 kant). De plant staat op het zuid-oosten, dus lekker in het zonnetje en ik heb geen gekke ziektes kunnen ontdekken. Hij krijgt 1L water per week op advies van de kweker. Als ik de aarde voel als ik mijn vinger erin steek, dan voelt dit ook licht vochtig. Ik heb geen idee waarom de plant zo slap wordt! Heeft iemand een idee? Ik heb de plant nu wel met de ‘slappe stengels’ richting de woonkamer gezet (dus van het raam af), in de hoop dat de bladeren weer richting de zon gaan groeien. Iemand nog andere ideeen? Zie ook de foto.

Ik hoop dat iemand me kan helpen, want ik ben ten einde raad!

Groeten,

San

ma, 23/04/2018 - 17:59
GreenConnection

Het blad keerde zich naar het licht. Heel goed om de plant af en toe te draaien.

Pas op met de voorgeschreven 1 liter per week. Bij warm, zonnig weer wat meer, in donkere tijden wat minder. Laat de grond wat drogen tussen de gietbeurten.

di, 24/04/2018 - 08:26
San (anoniem geplaatst)

Hartelijk dank voor de snelle reactie! Ik ga de plant even een tijdje zo laten staan en wat stokjes erbij plaatsen. Hopelijk komt het dan weer gewoon goed. Daarna dan dus telkens een slag draaien. 

Hoeveelheid water zullen we ook in de gaten houden.

Bedankt!

Onderwerp gesloten
Stel een tuinvraag