Croton slappe bladeren na verpotten

2 berichten / 0 nieuw
Laatste bericht
#1 di, 21/09/2021 - 16:34
vbovt

Croton slappe bladeren na verpotten

Hoi allemaal,

Al ruim een week geleden had deze croton last van rouwvliegjes. Na wat dingen gelezen te hebben op internet, had ik hem uit de pot gehaald, alle potgrond verwijderd, en de wortels goed schoongemaakt. Sommige wortels waren goed en sterk, maar de wortels die loslieten toen ik ik eroverheen wreef, had ik verwijderd. Vervolgens had ik hem terug in een andere binnenpot gezet met nieuwe potgrond. De croton zelf zag er toen nog goed uit van boven, met sterke omhoog-staande bladeren.

Na het verpotten zijn de rouwvliegjes helemaal weg en niet meer teruggekomen (yay!). Echter zijn de bladeren sindsdien slap gaan hangen. Na wat gelezen te hebben op verschillende fora, heb ik toen geconcludeerd dat de slappe bladeren door shock na het verpotten komen, en ik gewoon een paar dagen moest wachten totdat ze weer rechtop gaan staan. Echter staan de bladeren na een week nog steeds slap.

Iemand enig idee wat ik nu moet doen? Nog steeds wachten? Ik ben ten einde raad, ik heb deze croton al bijna 4 jaar en heb er goed voor gezorgd, alleen sinds het verpotten lijkt hij echt heel sip te staan en word ik er verdrietig van :(. Ik hoop echt dat hij nog te redden is...

In de foto's de staat van de croton nu.

Alvast bedankt!

di, 21/09/2021 - 20:26
GreenConnection

Je bent nogal ingrijpend te werk gegaan en dat kost tijd om te herstellen. De wortels kunnen tijdelijk minder water opnemen, terwijl de verdamping via het blad gewoon door gaat. Probeer de verdamping te beperken door het blad te besproeien, of pak de hele plant in een plastic zak tot het blad weer recht staat

Reactie toevoegen

Forum afbeelding
Meer informatie
  • Bestanden moeten kleiner zijn dan 10 MB.
  • Toegestane bestandstypen: png gif jpg jpeg.
  • Afbeeldingen worden passend gemaakt binnen: 800x800 pixels.
E-mail verificatie
Uw bericht wordt zonder verificatie niet getoond. Bestaande e-mailadressen van gebruikers worden niet geaccepteerd.
Er wordt een e-mail gezonden naar het e-mailadres die u hier invult. Klik op de in de e-mail vermelde verificatie link. Uw reactie zal worden gepubliceerd nadat u op de link in de e-mail heeft geklikt en daarmee de verificatie afrond.
Uw e-mailadres wordt niet openbaar en wordt alleen gebruikt voor de validatie op deze site.

Wilt u meer controle over de berichten die u toevoegt aan groeninfo.com - bijvoorbeeld geïnformeerd worden over nieuw geplaatste reacties bij uw bericht - raden wij u aan eerst een account aan te maken en in te loggen voordat u een bericht plaatst.
Account aanmaken | Inloggen

Gebruik minimaal 3 karakters voor de publicatienaam Alle berichten met bovenstaand e-mailadres worden gepubliceerd met de publicatienaam. Dit is een verplicht veld als het e-mailadres voor het eerst gebruikt. Laat leeg als u de publicatienaam wilt gebruiken welke u op een eerder moment heeft ingevoerd bij dit e-mailadres.
Stel een tuinvraag