Ficus (achternaam onbekend) verliest blad

2 berichten / 0 nieuw
Laatste bericht
#1 za, 23/05/2020 - 19:37
Reiziger99

Ficus (achternaam onbekend) verliest blad

De bladeren van mijn ficusinfo-icon vergelen en vallen af. Bij het steeltje zit dan een was-achtig goedje. Ik heb de plant al 35 jaar en hij is inmiddels bijna 5 meter hoog en 2 meter breed, dus even naar buiten om te besproeien met een of ander gif, zit er niet meer in.
Wie kan mij helpen met advies. Alvast dank.

za, 23/05/2020 - 20:21
GreenConnection

Dit is wolluis op de Ficusinfo-icon benjamina (geen achternaam, maar soortnaam). Spuiten met gif is zeer ongewenst! De meest milieuvriendelijke methode is insmeren met een kwastje met (olijf)olie.  Je kunt ook de boom flink terugsnoeien en daarmee jezelf veel werk besparen. 

Reactie toevoegen

Forum afbeelding
Meer informatie
  • Bestanden moeten kleiner zijn dan 10 MB.
  • Toegestane bestandstypen: png gif jpg jpeg.
  • Afbeeldingen worden passend gemaakt binnen: 800x800 pixels.
E-mail verificatie
Uw bericht wordt zonder verificatie niet getoond. Bestaande e-mailadressen van gebruikers worden niet geaccepteerd.
Er wordt een e-mail gezonden naar het e-mailadres die u hieronder invult. Klik op de in de e-mail vermelde verificatie link. Uw reactie zal worden gepubliceerd nadat u op de link in de e-mail heeft geklikt en daarmee de verificatie afrond.
Uw e-mailadres wordt niet openbaar en wordt alleen gebruikt voor de validatie op deze site.

Wilt u meer controle over de berichten die u toevoegt aan groeninfo.com - bijvoorbeeld geïnformeerd worden over nieuw geplaatste reacties bij uw bericht - raden wij u aan eerst een account aan te maken en in te loggen voordat u een bericht plaatst.
Account aanmaken | Inloggen

Gebruik minimaal 3 karakters voor de publicatienaam Alle berichten met bovenstaand e-mailadres worden gepubliceerd met de publicatienaam. Dit is een verplicht veld als het e-mailadres voor het eerst gebruikt. Laat leeg als u de publicatienaam wilt gebruiken welke u op een eerder moment heeft ingevoerd bij dit e-mailadres.