Gatenplanten

3 berichten / 0 nieuw
Laatste bericht
#1 vr, 12/01/2018 - 14:30
GreenConnection

Gatenplanten

Naar aanleiding van nogal wat vragen en slechte ervaringen met Monstera deliciosa, gatenplant, enkele opmerkingen:

- koop groene planten vanaf een plaats waar ze in het volle daglicht staan, bv. kas/of tuincentrum.

- koop geen planten met een extra glimmend uiterlijk; in de natuur gaat niemand rond met een spuitbus bladglans. Hoe aantrekkelijk de planten er ook door gaan uitzien (en kalkvlekken verbergen), niet elke plant kan tegen deze bladglansmiddelen. Vooral de jonge bladeren kunnen slecht tegen de drijfgassen uit de spuibus. De schadebeelden kunnen pas na weken zichtbaar worden.

- koop geen planten waarvan de jongste bladeren extreem groot zijn. Dit geeft vaak aan, dat de planten opgejaagd werden om snel te kunnen leveren, wat uiteindelijk slappe planten oplevert.

- kwaliteit heeft z'n prijs. Ga niet in op goedkope aanbiedingen van bouwmarkten, ed. Meestal zijn planten een lokkertje, om je naar de zaak te trekken. Kwaliteit vindt je er zelden en de verzorging is nihil.

vr, 12/01/2018 - 15:39
Bat. Dah

Ter aanvulling, bij oa Ikea staan de planten wekenlang in plastic hoezen wat voor verstikking zorgt en zich bij de kopers vaak pas na dagen zichtbaar wordt. 

Bedankt voor dat bericht!!!

Monstera is de bijna sterkste kamerplant voor moeilijke plaatsen en bladval komt zelden voor. Mijn ervaring van de laatste 30 jaar is dat bladeren pas na jaren afsterven.

vr, 12/01/2018 - 15:51
Bat. Dah

Helaas kan ik de text niet meer aanpassen.

Onderwerp gesloten