Gatenplanten

3 berichten / 0 nieuw
Laatste bericht
#1 vr, 12/01/2018 - 14:30
GreenConnection

Gatenplanten

Naar aanleiding van nogal wat vragen en slechte ervaringen met Monstera deliciosa, gatenplant, enkele opmerkingen:

- koop groene planten vanaf een plaats waar ze in het volle daglicht staan, bv. kas/of tuincentrum.

- koop geen planten met een extra glimmend uiterlijk; in de natuur gaat niemand rond met een spuitbus bladglans. Hoe aantrekkelijk de planten er ook door gaan uitzien (en kalkvlekken verbergen), niet elke plant kan tegen deze bladglansmiddelen. Vooral de jonge bladeren kunnen slecht tegen de drijfgassen uit de spuibus. De schadebeelden kunnen pas na weken zichtbaar worden.

- koop geen planten waarvan de jongste bladeren extreem groot zijn. Dit geeft vaak aan, dat de planten opgejaagd werden om snel te kunnen leveren, wat uiteindelijk slappe planten oplevert.

- kwaliteit heeft z'n prijs. Ga niet in op goedkope aanbiedingen van bouwmarkten, ed. Meestal zijn planten een lokkertje, om je naar de zaak te trekken. Kwaliteit vindt je er zelden en de verzorging is nihil.

vr, 12/01/2018 - 15:39
Bat. Dah

Ter aanvulling, bij oa Ikea staan de planten wekenlang in plastic hoezen wat voor verstikking zorgt en zich bij de kopers vaak pas na dagen zichtbaar wordt. 

Bedankt voor dat bericht!!!

Monstera is de bijna sterkste kamerplant voor moeilijke plaatsen en bladval komt zelden voor. Mijn ervaring van de laatste 30 jaar is dat bladeren pas na jaren afsterven.

vr, 12/01/2018 - 15:51
Bat. Dah

Helaas kan ik de text niet meer aanpassen.

Reactie toevoegen

Forum afbeelding
Meer informatie
  • Bestanden moeten kleiner zijn dan 10 MB.
  • Toegestane bestandstypen: png gif jpg jpeg.
  • Afbeeldingen worden passend gemaakt binnen: 800x800 pixels.
E-mail verificatie
Uw bericht wordt zonder verificatie niet getoond. Bestaande e-mailadressen van gebruikers worden niet geaccepteerd.
Er wordt een e-mail gezonden naar het e-mailadres die u hieronder invult. Klik op de in de e-mail vermelde verificatie link. Uw reactie zal worden gepubliceerd nadat u op de link in de e-mail heeft geklikt en daarmee de verificatie afrond.
Uw e-mailadres wordt niet openbaar en wordt alleen gebruikt voor de validatie op deze site.

Wilt u meer controle over de berichten die u toevoegt aan groeninfo.com - bijvoorbeeld geïnformeerd worden over nieuw geplaatste reacties bij uw bericht - raden wij u aan eerst een account aan te maken en in te loggen voordat u een bericht plaatst.
Account aanmaken | Inloggen

Gebruik minimaal 3 karakters voor de publicatienaam Alle berichten met bovenstaand e-mailadres worden gepubliceerd met de publicatienaam. Dit is een verplicht veld als het e-mailadres voor het eerst gebruikt. Laat leeg als u de publicatienaam wilt gebruiken welke u op een eerder moment heeft ingevoerd bij dit e-mailadres.
Stel een tuinvraag