Graslelie uitlopers zien er vreemd uit

6 berichten / 0 nieuw
Laatste bericht
#1 do, 22/08/2019 - 09:26
AnneBerkh

Graslelie uitlopers zien er vreemd uit

Deze graslelie heeft wel nieuwe uitlopers maar die doen niet veel.... er groeien wel kleine witte bloempjes (al een hele tijd) maar er komen geen jonge plantjes.

Omdat de aarde in de pot bovenop snel droog / uitgedroogd is, heb ik hem de laatste maanden wel veel water gegeven, bijna elke dag. Zou dat een reden kunnen zijn?
Hij heeft ook al een tijdje geen nieuwe potaarde gehad.(Omdat graslelies na verloop van tijd zo groot worden, wordt dat steeds moeilijker.). 

do, 22/08/2019 - 12:04
GreenConnection

Als de plant het naar z'n zin heeft, zal hij blijven bloeien. Na een korte droogteperiode komt de jonge plantvorming vaak op gang.

vr, 23/08/2019 - 09:00
AnneBerkh

Hallo GreenConnection,

Dank voor uw reactie.
Bedoelt u dat er bloempjes blijven komen omdat de plant het naar zijn zin heeft? Als dat zo is, dan houdt hij van veel water. Ik denk dat hij dat ook wel nodig heeft want het is een grote plant en er komt bijna nooit water in het schoteltje dus hij neemt het kennelijk goed op. Die ene keer dat er wel eens wat water in het schoteltje komt is het zo weg.

Wat bedoelt u met een korte droogteperiode?

vr, 23/08/2019 - 16:26
Carib

Je kunt ook eens een aantal jonkies oppotten ter vervanging van de moederplant. Deze gaat er op een bepaald moment een beetje vermoeid uitzien.

vr, 23/08/2019 - 17:30
GreenConnection

Deze plant heeft enorme vlezige wortels en kan daardoor lange periodes van droogte doorstaan. Met een korte droogteperiode zou je 3 weken geen water kunnen geven, wat wel een impuls kan zijn voor de vorming van nakomelingen.

ma, 26/08/2019 - 07:42
AnneBerkh

Hallo GreenConnection,
Vriendelijk dank voor de tip Waarschijnlijk heb ik deze planten de laatste tijd veel te veel water gegeven en is dat de reden dat de uitlopers er vreemd uitzien. Als het warm is, wordt de potgrond bovenop snel kurkdroog waardoor je geneigd bent veel water te geven.
Als de hitte voorbij is ga ik ze eens een tijdje verwaarlozen.

Hallo Carib,
Vriendelijk dank voor je reactie. Ik doe dat ook wel. Ik heb twee hele grote Graslelies in huis. Voor het geval er een dood zou gaan, heb ik er ook een paar die aan het opgroeien zijn, ter vervanging. Maar je begint dan natuurlijk weer met kleine Graslelies en daar vind ik niet veel aan. Ik vind Graslelies alleen leuk als ze groot zijn en heel veel kleine plantjes op verschillende hoogten hebben.

Onderwerp gesloten
Stel een tuinvraag