Graslelie uitlopers zien er vreemd uit

6 berichten / 0 nieuw
Laatste bericht
#1 do, 22/08/2019 - 09:26
AnneBerkh

Graslelie uitlopers zien er vreemd uit

Deze graslelie heeft wel nieuwe uitlopers maar die doen niet veel.... er groeien wel kleine witte bloempjes (al een hele tijd) maar er komen geen jonge plantjes.

Omdat de aarde in de pot bovenop snel droog / uitgedroogd is, heb ik hem de laatste maanden wel veel water gegeven, bijna elke dag. Zou dat een reden kunnen zijn?
Hij heeft ook al een tijdje geen nieuwe potaarde gehad.(Omdat graslelies na verloop van tijd zo groot worden, wordt dat steeds moeilijker.). 

do, 22/08/2019 - 12:04
GreenConnection

Als de plant het naar z'n zin heeft, zal hij blijven bloeien. Na een korte droogteperiode komt de jonge plantvorming vaak op gang.

vr, 23/08/2019 - 09:00
AnneBerkh

Hallo GreenConnection,

Dank voor uw reactie.
Bedoelt u dat er bloempjes blijven komen omdat de plant het naar zijn zin heeft? Als dat zo is, dan houdt hij van veel water. Ik denk dat hij dat ook wel nodig heeft want het is een grote plant en er komt bijna nooit water in het schoteltje dus hij neemt het kennelijk goed op. Die ene keer dat er wel eens wat water in het schoteltje komt is het zo weg.

Wat bedoelt u met een korte droogteperiode?

vr, 23/08/2019 - 16:26
Carib

Je kunt ook eens een aantal jonkies oppotten ter vervanging van de moederplant. Deze gaat er op een bepaald moment een beetje vermoeid uitzien.

vr, 23/08/2019 - 17:30
GreenConnection

Deze plant heeft enorme vlezige wortels en kan daardoor lange periodes van droogte doorstaan. Met een korte droogteperiode zou je 3 weken geen water kunnen geven, wat wel een impuls kan zijn voor de vorming van nakomelingen.

ma, 26/08/2019 - 07:42
AnneBerkh

Hallo GreenConnection,
Vriendelijk dank voor de tip Waarschijnlijk heb ik deze planten de laatste tijd veel te veel water gegeven en is dat de reden dat de uitlopers er vreemd uitzien. Als het warm is, wordt de potgrond bovenop snel kurkdroog waardoor je geneigd bent veel water te geven.
Als de hitte voorbij is ga ik ze eens een tijdje verwaarlozen.

Hallo Carib,
Vriendelijk dank voor je reactie. Ik doe dat ook wel. Ik heb twee hele grote Graslelies in huis. Voor het geval er een dood zou gaan, heb ik er ook een paar die aan het opgroeien zijn, ter vervanging. Maar je begint dan natuurlijk weer met kleine Graslelies en daar vind ik niet veel aan. Ik vind Graslelies alleen leuk als ze groot zijn en heel veel kleine plantjes op verschillende hoogten hebben.

Reactie toevoegen

Forum afbeelding
Meer informatie
  • Bestanden moeten kleiner zijn dan 10 MB.
  • Toegestane bestandstypen: png gif jpg jpeg.
  • Afbeeldingen worden passend gemaakt binnen: 800x800 pixels.
E-mail verificatie
Uw bericht wordt zonder verificatie niet getoond. Bestaande e-mailadressen van gebruikers worden niet geaccepteerd.
Er wordt een e-mail gezonden naar het e-mailadres die u hieronder invult. Klik op de in de e-mail vermelde verificatie link. Uw reactie zal worden gepubliceerd nadat u op de link in de e-mail heeft geklikt en daarmee de verificatie afrond.
Uw e-mailadres wordt niet openbaar en wordt alleen gebruikt voor de validatie op deze site.

Wilt u meer controle over de berichten die u toevoegt aan groeninfo.com - bijvoorbeeld geïnformeerd worden over nieuw geplaatste reacties bij uw bericht - raden wij u aan eerst een account aan te maken en in te loggen voordat u een bericht plaatst.
Account aanmaken | Inloggen

Gebruik minimaal 3 karakters voor de publicatienaam Alle berichten met bovenstaand e-mailadres worden gepubliceerd met de publicatienaam. Dit is een verplicht veld als het e-mailadres voor het eerst gebruikt. Laat leeg als u de publicatienaam wilt gebruiken welke u op een eerder moment heeft ingevoerd bij dit e-mailadres.