Hoe en hoevaak moet ik deze mooie ficus bonsai cascade snoeien?

4 berichten / 0 nieuw
Laatste bericht
#1 zo, 14/01/2018 - 10:50
Mk1234

Hoe en hoevaak moet ik deze mooie ficus bonsai cascade snoeien?

Beste allemaal,

Deze ficusinfo-icon bonsai cascade heb ik nu precies een jaar geleden gekocht. Ze doet het fantastisch! Laat wel wat oud blad vallen, maar groeit sneller dan dat het eraf valt. Omdat ze zo groeit en de oudere bladeren langzamerhand verliest vraag ik mij af of ze dan niet teveel kaal wordt op het oudere hout en of je tot dat oude hout moet terug snoeien om haar compact te houden. Iemand een plan de campagne voor zo'n verjongingskuur? Wil haar goed verzorgen, daar ze een kostbare plant is. Oohja en iemand een schatting naar de leeftijd van zo'n grote ficus?

Alvast bedankt! 

zo, 14/01/2018 - 11:13
GreenConnection

De leeftijd kun je schatten op 10-15 jaar. Wellicht aan de hoge kant, want deze Ficusinfo-icon lijkt snel oud, doordat men de plant hoog oppotte, waardoor de opgeblazen wortels goed zichtbaar zijn. Uit Azie afkomstig en groeit daar zeer snel in de volle grond, zodat ze binnen 3 jaar opgepot hier naartoe komen. Dit exemplaar ziet er goed uit en heeft een leuke vorm. Heeft echter weinig met bonsai te maken en kun je beschouwen als een fraaie kamerplant in bonsai-achtige vorm gesnoeid.

Volsta met het terugsnoeien van de jonge scheuten, die te snel groeien en wees voorzichtig met watergeven; de pot heeft zo te zien geen afwateringsgaten.

zo, 14/01/2018 - 14:46
Mk1234

Dankjewel voor je antwoord! Had verwacht dat ie al heel oud zou kunnen zijn.. maar schijn bedriegt in dit geval dus. Pot heeft achterop, uit het zicht, meerdere gaten die ik erin heb geboord. Zo kan er nooit een plas water onderin blijven staan en kan de pot ademen. Snoeien zal ik dan wel ieder jaar stukje bij beetje doen en weer laten uitlopen. 

zo, 14/01/2018 - 14:48
GreenConnection

Die gaten zijn een prima idee!

Reactie toevoegen

Forum afbeelding
Meer informatie
  • Bestanden moeten kleiner zijn dan 10 MB.
  • Toegestane bestandstypen: png gif jpg jpeg.
  • Afbeeldingen worden passend gemaakt binnen: 800x800 pixels.
E-mail verificatie
Uw bericht wordt zonder verificatie niet getoond. Bestaande e-mailadressen van gebruikers worden niet geaccepteerd.
Er wordt een e-mail gezonden naar het e-mailadres die u hieronder invult. Klik op de in de e-mail vermelde verificatie link. Uw reactie zal worden gepubliceerd nadat u op de link in de e-mail heeft geklikt en daarmee de verificatie afrond.
Uw e-mailadres wordt niet openbaar en wordt alleen gebruikt voor de validatie op deze site.

Wilt u meer controle over de berichten die u toevoegt aan groeninfo.com - bijvoorbeeld geïnformeerd worden over nieuw geplaatste reacties bij uw bericht - raden wij u aan eerst een account aan te maken en in te loggen voordat u een bericht plaatst.
Account aanmaken | Inloggen

Gebruik minimaal 3 karakters voor de publicatienaam Alle berichten met bovenstaand e-mailadres worden gepubliceerd met de publicatienaam. Dit is een verplicht veld als het e-mailadres voor het eerst gebruikt. Laat leeg als u de publicatienaam wilt gebruiken welke u op een eerder moment heeft ingevoerd bij dit e-mailadres.