Kleine beestjes op de planten

8 berichten / 0 nieuw
Laatste bericht
#1 za, 20/07/2019 - 15:45
lene_leentje

Kleine beestjes op de planten

Hai
Ik heb sinds kort op verschillende planten - het verspreidt zich snel want mijn planten staan dicht bij elkaar - kleine beestjes zitten. Ik dacht zelf aan luizen maar ze zijn niet groen, eerder doorschijnend, wit, misschien een beetje gelig. Ze zijn piepklein, een mm, ik kan er geen foto van maken, en krioelen voornamelijk over de potgrond. Wat zou het kunnen zijn? Geen trips, dat ken ik ook al :) :)

za, 20/07/2019 - 20:17
lene_leentje

Ik heb een foto gemaakt maar ze zijn te klein om echt scherp te kunnen stellen. Ze krioelen echt in de potgrond, het is bijna creepy. Sommige klimmen omhoog langs de plant. Een filmpje is wel gelukt maar dat kan ik hier niet uploaden :-)

za, 20/07/2019 - 22:51
GreenConnection

Welke schade ondervinden je planten er van?

za, 20/07/2019 - 22:55
lene_leentje

Voorlopig schijnbaar niet veel. Ik zie hier en daar een bruiner blad maar dat kan net zo goed door beperkte watergift en verkeerde standplaats van de voorbije twee weken zijn - ik was op vakantie en had ze allemaal bij elkaar in de living gezet voor de plantensit.

vr, 16/08/2019 - 00:47
PieterPuk

Dit lijkt wel op waar ik ook last van heb... In mijn geval heb ik juist het idee dat de grond te nat is geweest. 

vr, 16/08/2019 - 07:54
lene_leentje

Ik weet nog altijd niet wat ze zijn. Het zijn piepkleine, schijnbaar zespotige beestjes die beginnen krioelen zodra je de grond verstoort (dus bv met iets over de potgrond strijkt) en dan vliegensvlug alle kanten op kruipen. Ik dacht misschien trips, omdat er ook hier en daar (maar slechts op een paar planten) trips op de bladeren zitten, dus ik heb aaltjes tegen trips gegeven, maar dat heeft niets geholpen. Ik heb ook wel wat rouwvliegjes rondvliegen, maar dit zijn niet de larven van een rouwvlieg. So.... Ik heb geen flauw idee en mijn planten groeien gewoon voort (heb ik de indruk). De ene na de andere plant wordt aangestoken, dus het blijft zich verspreiden, maar na drie weken heb ik nog geen idee van de schade die ze eventueel zouden aanrichten.

za, 17/08/2019 - 09:58
PieterPuk

In de gaten houden maar! Ik heb iets soortgelijks, maar alleen in de plant die nu langzaam dood gaat... Deze apart gezet en hopelijk blijven die beestjes alleen bij die. 

ma, 16/09/2019 - 21:19
Frans99

Lijkt op hetzelfde probleem wat ik heb https://tinyurl.com/y5tcabp9

Ik heb ze ingespoten en die krengen lopen gewoon over de ingespoten vlakken heen, kan hem niet terug zetten op zijn plaats want er staan drie stephanotissen en daar wil ik het zeker niet in hebben. Het is een mooie plant maar als er geen advies komt gaat hij de container in. Heb een keer alle planten weg kunnen gooien en een jaar zonder, dat nooit meer.

Onderwerp gesloten