Plotseling veel dood blad

3 berichten / 0 nieuw
Laatste bericht
#1 zo, 21/07/2019 - 09:19
AnneBerkh

Plotseling veel dood blad

Beste mensen op het forum,

Ik kreeg deze plant anderhalf jaar geleden. Hij was toen zeker 15 jaar oud, misschien ouder. Toen ik hem kreeg was hij niet in erg goede staat maar met nieuwe aarde en een stok knapte hij snel op. Een beetje tot mijn verbazing omdat ik had verwacht dat hij meer licht nodig zou hebben. Dat laatste wist ik niet zeker maar omdat ik niet wist wat de naam van de plant is kon ik er niks over opzoeken. En hij staat op zo'n leuke plek in huis dat ik er maar het beste van hoopte. Hij deed het goed, er groeide nieuw blad. Dus ik ging ervan uit dat hij genoeg licht krijgt. Maar sinds twee weken gaat er elke dag blad dood. Het is bij deze plant altijd wel zo dat er af en toe een blad geel wordt maar nu gaat er elke dag blad dood. Wat vreemd is: de plant heeft één stam die in drie delen vertakt. Eén vertakking doet het nog steeds goed, de andere twee vertakkingen hebben dus veel dood blad. Het blad dat dood gaat zit niet naar de uiteinden toe maar aan de andere kant, dus het dichtst bij het hout van de vertakking ).
Ik zie geen beestjes of schimmels.

Heeft iemand een idee wat er aan de hand kan zijn? Is de plant nog te redden?

Vriendelijke groet van Anne

zo, 21/07/2019 - 12:38
GreenConnection

Dit is Dracaena marginata. De plant zou meer licht mogen hebben, waardoor de bladeren wat steviger worden. Verder is het normaal dat de onderste, oudere bladeren verdwijnen.

zo, 21/07/2019 - 17:54
AnneBerkh

Hallo GreenConnection,

Dank voor je reactie.
Ik weet dat het normaal is dat de onderste, oudere bladeren doodgaan. Maar opeens gaan zo veel bladeren dood. Dat is de reden dat ik me wat zorgen maak. Doorgaans gaat er elke zoveel tijd wel eens een keer een blad dood. Ik heb het nog niet meegemaakt dat zoveel bladeren tegelijkertijd doodgaan.
Maar hopelijk valt het mee en is het inderdaad toch een normaal natuurlijk proces.

Reactie toevoegen

Forum afbeelding
Meer informatie
  • Bestanden moeten kleiner zijn dan 10 MB.
  • Toegestane bestandstypen: png gif jpg jpeg.
  • Afbeeldingen worden passend gemaakt binnen: 800x800 pixels.
E-mail verificatie
Uw bericht wordt zonder verificatie niet getoond. Bestaande e-mailadressen van gebruikers worden niet geaccepteerd.
Er wordt een e-mail gezonden naar het e-mailadres die u hieronder invult. Klik op de in de e-mail vermelde verificatie link. Uw reactie zal worden gepubliceerd nadat u op de link in de e-mail heeft geklikt en daarmee de verificatie afrond.
Uw e-mailadres wordt niet openbaar en wordt alleen gebruikt voor de validatie op deze site.

Wilt u meer controle over de berichten die u toevoegt aan groeninfo.com - bijvoorbeeld geïnformeerd worden over nieuw geplaatste reacties bij uw bericht - raden wij u aan eerst een account aan te maken en in te loggen voordat u een bericht plaatst.
Account aanmaken | Inloggen

Gebruik minimaal 3 karakters voor de publicatienaam Alle berichten met bovenstaand e-mailadres worden gepubliceerd met de publicatienaam. Dit is een verplicht veld als het e-mailadres voor het eerst gebruikt. Laat leeg als u de publicatienaam wilt gebruiken welke u op een eerder moment heeft ingevoerd bij dit e-mailadres.