Plotseling veel dood blad

3 berichten / 0 nieuw
Laatste bericht
#1 zo, 21/07/2019 - 09:19
AnneBerkh

Plotseling veel dood blad

Beste mensen op het forum,

Ik kreeg deze plant anderhalf jaar geleden. Hij was toen zeker 15 jaar oud, misschien ouder. Toen ik hem kreeg was hij niet in erg goede staat maar met nieuwe aarde en een stok knapte hij snel op. Een beetje tot mijn verbazing omdat ik had verwacht dat hij meer licht nodig zou hebben. Dat laatste wist ik niet zeker maar omdat ik niet wist wat de naam van de plant is kon ik er niks over opzoeken. En hij staat op zo'n leuke plek in huis dat ik er maar het beste van hoopte. Hij deed het goed, er groeide nieuw blad. Dus ik ging ervan uit dat hij genoeg licht krijgt. Maar sinds twee weken gaat er elke dag blad dood. Het is bij deze plant altijd wel zo dat er af en toe een blad geel wordt maar nu gaat er elke dag blad dood. Wat vreemd is: de plant heeft één stam die in drie delen vertakt. Eén vertakking doet het nog steeds goed, de andere twee vertakkingen hebben dus veel dood blad. Het blad dat dood gaat zit niet naar de uiteinden toe maar aan de andere kant, dus het dichtst bij het hout van de vertakking ).
Ik zie geen beestjes of schimmels.

Heeft iemand een idee wat er aan de hand kan zijn? Is de plant nog te redden?

Vriendelijke groet van Anne

zo, 21/07/2019 - 12:38
GreenConnection

Dit is Dracaena marginata. De plant zou meer licht mogen hebben, waardoor de bladeren wat steviger worden. Verder is het normaal dat de onderste, oudere bladeren verdwijnen.

zo, 21/07/2019 - 17:54
AnneBerkh

Hallo GreenConnection,

Dank voor je reactie.
Ik weet dat het normaal is dat de onderste, oudere bladeren doodgaan. Maar opeens gaan zo veel bladeren dood. Dat is de reden dat ik me wat zorgen maak. Doorgaans gaat er elke zoveel tijd wel eens een keer een blad dood. Ik heb het nog niet meegemaakt dat zoveel bladeren tegelijkertijd doodgaan.
Maar hopelijk valt het mee en is het inderdaad toch een normaal natuurlijk proces.

Onderwerp gesloten
Stel een tuinvraag