Advies gevraagd m.b.t Dwerg Perzikboom

6 berichten / 0 nieuw
Laatste bericht
#1 vr, 19/07/2019 - 16:12
René.W

Advies gevraagd m.b.t Dwerg Perzikboom

Beste leden,

Wij hebben aan het begin van dit jaar onderstaande Prunusinfo-icon persica Suncrest gekocht. Hebben deze omgepot, en afgevuld met budget potgrond. Deze krijgt regelmatig ( flinke hoeveelheid ) water. Enige tijd geleden, begon deze al enkele bladeren te verliezen. ( geel van kleur ) Heb deze toen mest gegeven, en wel culterra 10 - 4 - 6, omdat wij dachten dat deze voeding nodig had.

Wij vinden dat de plant er toch wel raar uitziet. ?  Info zoekende op internet geeft ons verschillende informatie, o.a m.b.t de grondsoort e.d.

Om deze reden de vraag op het forum gesteld. Doen wij iets verkeerd, moet de pot toch groter zijn, of ziet de plant er normaal uit, en is het toevallig dat er al bladeren vallen ?

Wie kan ons advies geven.

Alvast bedankt,

Groet René,

vr, 19/07/2019 - 16:34
peterplant

De plant heeft last van krulziekte.

vr, 19/07/2019 - 17:31
GreenConnection

Lees alles hierover op: https://tinyurl.com/y2b3v8vr

za, 20/07/2019 - 15:12
René.W

Beste peterplant en GreenConnection,

Bedankt voor het delen van de info. Lezende van deze informatie, heb ik toch nog vragen. Wat is het beste om te doen in deze situatie. Van Bayer garden heb ik nog Microsulfo Spuitzwavel staan, kan ik de perzikboom als het niet te warm is hiermee nog spuiten. Ik begrijp uit de tekst dat de schimmel al vanaf de winterperiode in de plant zit, en bij warmer weer actief word ? Of heeft dit weinig zin ?

Of liever terugsnoeien van de takken tot een aantal centimeters ?

Bedankt voor de info.

Groet René,

zo, 21/07/2019 - 13:08
GreenConnection

Dat middel helpt hier niet tegen. De plant groeit er wel doorheen en zal nieuw blad gaan maken.

zo, 21/07/2019 - 15:31
René.W

Oké GreenConnection.
Ik laat de plant rustig zijn gang gaan, en verzorg hem verder als voorheen : door hem water te geven, en afgevallen bladeren gelijk weg te halen.

Groet René,

Onderwerp gesloten
Stel een tuinvraag