Lidcactus is slap

4 berichten / 0 nieuw
Laatste bericht
#1 zo, 28/01/2018 - 12:05
Jetske123 (anoniem geplaatst)

Lidcactus is slap

Hallo,

Mijn opa en oma hebben een hele oude grote lidcactus thuis staan en hebben voor mij een aantal stekjes daarvan genomen. Deze hebben ze groot laten worden en in een potje gedaan.

Een aantal maanden terug (ik denk net na de zomer) heb ik deze gekregen. Super blij was ik daarmee! Ze zeiden dat ik hem elke dag een beetje water moest geven omdat hij nog zo jong was en veel moest groeien. Helaas waren de blaadjes van de plant heel slap en viel er regelmatig een blad af. Toen ben ik hem nog maar 1 keer in de week water gaan geven, hierdoor werd hij weer sterk en stevig. 

Aan het begin stond het plantje beneden op de eettafel waar hij flink wat licht kreeg. Later heb ik hem op mijn kamer gezet. 

Rond kerst heeft het plantje 3 knoppen gekregen waarvan er 2 heel mooi zijn gaan bloeien. 

Nu merk ik dat de afgelopen paar weken het plantje behoorlijk slap is geworden. Als ik eraan voel is het gewoon een heel zacht blaadje en niet meer de harde stevige blaadjes die ik gewent was. Het plantje krijgt elke week nog een beetje water (geen grote scheut) en het staat nog steeds op mijn kamer. Er komt wel wat minder licht binnen nu het lang donker blijft (het is ook maar een klein raam).

Het is een erg belangrijke plant voor mij en ik wil graag dat hij weer aansterkt en gezond wordt. Nu heb ik geen verstand van deze plant en hoopte ik dat jullie me advies en tips konden geven! Ik heb het plantje nu al wel weer een paar dagen beneden op de eettafel gezet bij het grote raam (het glas houdt UV-stralen wel tegen). 

Ik heb nog niet wat meer water gegeven of juist helemaal niet omdat ik bang ben dat ik het verkeerd doe en de plant dan doodgaat. 

Graag hoor ik van jullie!

Groetjes Jetske 

ma, 29/01/2018 - 12:27
GreenConnection

De plant ziet er niet verkeerd uit. Geef wel in de winter zoveel licht als mogelijk is en geef weinig water buiten de bloeitijd. In de zomer is een plekje buiten geen gek idee.

di, 30/01/2018 - 19:41
Jetske123 (anoniem geplaatst)

Bedankt voor uw reactie. Dus 1 keer in de week water geven is nu te veel? Zou 1 keer in de maand beter zijn? 

di, 30/01/2018 - 21:16
GreenConnection

De hoeveelheid water is afhankelijk van de lichthoeveelheid en de temperatuur. In een warme kamer geef je eens in de week; op een koele plek eens in de maand.

Onderwerp gesloten
Stel een tuinvraag