Monstera bladeren worden geel

7 berichten / 0 nieuw
Laatste bericht
#1 vr, 01/05/2020 - 11:16
Nansie

Monstera bladeren worden geel

Hallo,

Hopelijk kan iemand mij helpen. Mijn grote gatenplant krijgt allemaal gele bladeren en op nieuwe bladeren komen al vrij snel bruine vlekken. Een tijdje geleden heb ik ook al een bericht geplaatst op dit forum omdat mijn gatenplant toen al niet lekker ging. Op advies van een forumgebruiker mijn gatenplant in een pot met afwateringsgat geplant, maar helaas lijkt het slechter te gaan.

Voor ik mijn plant water geef, check ik of het nodig is door een satéprikker diep in de grond te steken en check ik of die droog of vochtig er uit komt. Afgelopen week heeft de plant wat voeding er bij gekregen (precies de hoeveelheid zoals voorgeschreven was op de fles) en sproei ik de plant wekelijks. Toch lijk ik iets fout te doen, maar wat? De plant staat niet in direct zonlicht.

zo, 03/05/2020 - 16:58
Viperalus

Als de plant maandenlang nat bleef voordat dit gebeurde, kunnen er problemen zijn met een bacteriële infectie.
Wat ik zou doen - om er zeker van te zijn dat ik de plant niet zal verliezen - is om een stekje te nemen met 1-2 bladeren en een knooppunt, het te desinfecteren met 99,9% isopropylalcohol en na het beworteling (in water) oppot het in een andere pot.
Als de eerste plant niet herstelt, heb je nog hoop met de tweede bewortelde stek. Succes ermee.

zo, 03/05/2020 - 18:35
GreenConnection

Viperalus: het middel is duurder dan de kwaal! Op ieder tuincentrum koop je voor een paar euro een jonge plant. Dat weegt niet op tegen de kosten en moeite van jouw methode..

zo, 03/05/2020 - 19:02
Nansie

Oké, maar verder is deze plant niet meer te redden?

zo, 03/05/2020 - 19:03
Viperalus

@GreenConnection, dat is waar, als iemand 1-2 planten hebben. Maar deze beestjes vermenigvuldig snel...

zo, 03/05/2020 - 20:39
GreenConnection

Viperalus: eerst was het volgens jou een bacteriële infectie; nu praatje over beestjes.
Klinkt nogal verwarrend.

Nansie: ik denk dat deze plant een wortelprobleem heeft. Het is lastig te oordelen vanaf een foto, maar het lijkt me dat deze plant niet meer echt fraai gaat worden.

zo, 03/05/2020 - 20:59
Viperalus

@GreenConnection: Nee, verkeerde onderwerp (ik was ergens anders over beestjes gepraat, daarom). Dat lijkt me als een bacteriële infectie.

Nansie: als je een fles 99,9% isopropylalcohol te duur vindt, dan je kunt misschien deze plant ergens doneren.

Onderwerp gesloten