Ongedierte identificeren

6 berichten / 0 nieuw
Laatste bericht
#1 vr, 01/05/2020 - 10:46
SorayaB

Ongedierte identificeren

Hoi allemaal,

Graag zou ik jullie hulp krijgen bij het identificeren van ongedierte op mijn monstera en calathea.
Eerst zaten de beestjes alleen op mijn monstera. Deze heb ik meerdere keren afgedaan en ingespoten, maar ze blijven terugkomen. En nu zit het helaas ook in mijn calathea.. :(
Weten jullie wat voor ongedierte het is en zo ja, hebben jullie tips hoe ik er van af kan komen?
Ik dacht eerst zelf trips, maar ik zie geen vleugels.
Ik hoop dat de foto's duidelijk genoeg zijn. De beestjes zijn echt heel klein!

Alvast super bedankt voor jullie hulp!

Soraya

vr, 01/05/2020 - 11:06
GreenConnection

Op de foto's kan ik niets ontdekken.
Wat is de schade aan de planten?

vr, 01/05/2020 - 11:25
SorayaB

edankt voor de snelle reactie.
Op de bladeren zie je hele kleine gele 'streepjes'. Dat zijn de beestjes. Eerst dacht ik dat het resten van de beestjes waren maar als ik heel goed kijk zie ik ze bewegen.
De schade aan de monstera: delen van de bladeren waar de beestjes zitten worden eerst geel en daarna bruin.
De schade aan de calethea: ook vergeling en daarna bruine/dorre plekken. En gele vlekjes. Ook krullen de bladeren om. Aangezien ik hem evenveel water geef als toen de plant het goed deed lijkt het mij geen water te kort waardoor de bladeren omkrullen. Ook kan het niet aan de luchtvochtigheid liggen, aangezien we sinds kort een humidifier hebben. Hierdoor is de luchtvochtigheid nu hoger.
Bedankt!

zo, 03/05/2020 - 16:44
Viperalus

Ze zien eruit als trips, sigaarvormig en 1-2 mm lang (larven). Moeilijk uit te roeien. Zoek naar biologische bestrijding met insecten roofdieren (er zijn speciale voor trips).

zo, 03/05/2020 - 17:48
SorayaB

Toch wel.. Jammer, had inderdaad gelezen dat je daar moeilijk van af komt. Maar ik ga het proberen. Bedankt voor je hulp @Viperalus!!

zo, 03/05/2020 - 18:15
Viperalus

Het is wel mogelijk ze met de biologische manier te bestrijden. Maar er is een strategisch plan voor nodig (zoals oorlogsvoorbereiding). Je moet het na twee weken herhalen (met de roofinsecten) om ervoor te zorgen dat hun nieuwe eieren ook worden geëlimineerd.

Reactie toevoegen

Forum afbeelding
Meer informatie
  • Bestanden moeten kleiner zijn dan 10 MB.
  • Toegestane bestandstypen: png gif jpg jpeg.
  • Afbeeldingen worden passend gemaakt binnen: 800x800 pixels.
E-mail verificatie
Uw bericht wordt zonder verificatie niet getoond. Bestaande e-mailadressen van gebruikers worden niet geaccepteerd.
Er wordt een e-mail gezonden naar het e-mailadres die u hieronder invult. Klik op de in de e-mail vermelde verificatie link. Uw reactie zal worden gepubliceerd nadat u op de link in de e-mail heeft geklikt en daarmee de verificatie afrond.
Uw e-mailadres wordt niet openbaar en wordt alleen gebruikt voor de validatie op deze site.

Wilt u meer controle over de berichten die u toevoegt aan groeninfo.com - bijvoorbeeld geïnformeerd worden over nieuw geplaatste reacties bij uw bericht - raden wij u aan eerst een account aan te maken en in te loggen voordat u een bericht plaatst.
Account aanmaken | Inloggen

Gebruik minimaal 3 karakters voor de publicatienaam Alle berichten met bovenstaand e-mailadres worden gepubliceerd met de publicatienaam. Dit is een verplicht veld als het e-mailadres voor het eerst gebruikt. Laat leeg als u de publicatienaam wilt gebruiken welke u op een eerder moment heeft ingevoerd bij dit e-mailadres.